Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Apple μείωσε τις παραγγελίες προς όλους τους προμηθευτές της, καθώς υποχωρεί η ζήτηση για τα προϊόντα της

H Apple μείωσε τις παραγγελίες προς όλους τους προμηθευτές της, καθώς υποχωρεί η ζήτηση για τα προϊόντα της
H παγκόσμια βιομηχανία smartphone επιβραδύνει επειδή οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες για τα μη απαραίτητα αγαθά
Σχετικά Άρθρα
Τα τελευταία τρίμηνα, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για ηλεκτρονικά είδη έχει υποχωρήσει, λόγω της αύξησης του κόστους δανεισμού, της αναταραχής στις αγορές και του ισχυρού κινδύνου για παγκόσμια ύφεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei Asia, πλέον μειώνεται και η ζήτηση για τα προϊόντα της Apple.
«Η Apple έχει ειδοποιήσει αρκετούς προμηθευτές της να κατασκευάσουν λιγότερα εξαρτήματα για τα AirPods, το Apple Watch και τα MacBooks το πρώτο τρίμηνο 2023, επικαλούμενη την υποχώρηση της ζήτησης», έγραψε η Nikkei Asia, επικαλούμενη προμηθευτές εξαρτημάτων.
«Η Apple μας έχει ειδοποιήσει για χαμηλότερες παραγγελίες για σχεδόν όλες τις σειρές προϊόντων στην πραγματικότητα από το περασμένο τρίμηνο, εν μέρει επειδή η ζήτηση δεν είναι τόσο ισχυρή», δήλωσε ένας διευθυντής προμηθευτή της Apple.
Δεν είναι βεβαίως μυστικό ότι η παγκόσμια βιομηχανία smartphone επιβραδύνει επειδή οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες για τα μη απαραίτητα αγαθά.
Μετά από 19 μήνες αρνητικής αύξησης των πραγματικών μισθών και εξάντλησης των αποταμιεύσεων, το 90% των Αμερικανών με τα χαμηλότερα εισοδήματα έχει πάψει να αγοράζει ηλεκτρονικά είδη όπως έκαναν τις μέρες της πανδημίας όταν η κυβέρνηση μοίραζε δωρεάν χρήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης