Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέφτουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, προσδοκίες για τον πληθωρισμό

Πέφτουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, προσδοκίες για τον πληθωρισμό
Οι επενδυτές μείωσαν τα στοιχήματα για το ανώτατο επιτόκιο της ΕΚΤ, εκτιμώντας σε 154 μονάδες βάσης πρόσθετης σύσφιξης έως τα μέσα του 2023, έναντι 160 μονάδων βάσης την περασμένη εβδομάδα
Απότομα ανοδικά κινούνται οι τιμές στα ευρωπαϊκά ομόλογα, ένδειξη ότι οι traders εκμεταλλεύονται την πρόσφατη πτώση για να εξασφαλίσουν μερικές από τις υψηλότερες αποδόσεις εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, προτού ο πληθωρισμός αρχίσει να υποχωρεί.
Το επιτόκιο των 10ετών bunds υποχώρησε έως και 14 μονάδες βάσης στο 2,43%, υποχωρώντας από το υψηλότερο επίπεδο από το 2011 που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα.
Η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων σημείωσε βουτιά 16 μονάδων βάσης.
Οι κινήσεις αυτές πιθανόν να επιδεινώθηκαν από τους χαμηλότερους από το συνηθισμένο όγκους συναλλαγών, με τις μεγάλες αγορές να παραμένουν κλειστές αυτές τις ημέρες λόγω διακοπών.

Θα υποχωρήσει ο πληθωρισμός

Η ανατιμολόγηση των γερμανικών αποδόσεων και η "πιθανή πτώση" του πληθωρισμού της ευρωζώνης "αυξάνει τις ελπίδες για ένα αισιόδοξο ξεκίνημα του έτους", έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Commerzbank.
Οι επενδυτές μείωσαν επίσης τα στοιχήματα για το ανώτατο επιτόκιο της ΕΚΤ, εκτιμώντας σε 154 μονάδες βάσης πρόσθετης σύσφιξης έως τα μέσα του 2023, έναντι 160 μονάδων βάσης την περασμένη εβδομάδα.
Η ΕΚΤ έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια κατά 250 μονάδες βάσης φέτος στο 2%.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δίνουν μάχη με διψήφιο πληθωρισμό που ωθείται εν μέρει από μια ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Joachim Nagel δήλωσε ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για να περιοριστούν οι αυξανόμενες προσδοκίες για τις μελλοντικές τιμές και να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης