Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κίνα - κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Παγκόσμια ανησυχία και προβληματισμός για τα στοιχεία που ανακοινώνονται από την Κίνα, όπου  τα νοσοκομεία και τα νεκροτομεία έχουν κατακλυστεί
Σχετικά Άρθρα
Τρεις θάνατοι ασθενών λόγω COVID-19, έναντι ενός το προηγούμενο 24ωρο, καταγράφηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με το κινεζικό Κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα των 1,41 δισ. κατοίκων να φθάνει τους 5.253 νεκρούς από τα τέλη του 2019.
Πάντως, με φόντο τα δεδομένα που ανακοινώνει το Πεκίνο, αλλά και την εκτόξευση του αριθμού των μολύνσεων στην ασιατική χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων, έχει προκληθεί παγκόσμια ανησυχία και προβληματισμός για τα στοιχεία που ανακοινώνονται, καθώς οι επίσημοι αριθμοί ελάχιστα έχουν αυξηθεί, παρόλο που τα νοσοκομεία και τα νεκροτομεία έχουν κατακλυστεί.
Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ζητήσει από το Πεκίνο να μοιράζεται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την επιδημιολογική κατάσταση, ειδικά δεδομένα για την αλληλούχηση του γονιδιώματος και τον αντίκτυπο της ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων. Ε πίσης, έχει ζητήσει δεδομένα για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει και την πρόοδο της εμβολιαστικής εκστρατείας.
Στο μεταξύ, εν μέσω ανησυχιών για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Κίνα και υπό τον φόβο της εκ νέου εξάπλωσης του ιού και των υποπαραλλαγών του, πολλές χώρες ανά τον κόσμο, όπως ΗΠΑ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ισπανία, ζητούν αρνητικό τεστ covid από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα, ενώ το Μαρόκο από σήμερα, Τρίτη 3 Ιανουαρίου, προχωρά στην απαγόρευση αφίξεων από την Κίνα, ανεξαρτήτως της εθνικότητας των ταξιδιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης