Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα απογοήτευση για την Tesla - Έχασε τους στόχους παράδοσης οχημάτων

tags :
Νέα απογοήτευση για την Tesla - Έχασε τους στόχους παράδοσης οχημάτων
Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, η Tesla προσέφερε επίσης απότομες μειώσεις τιμών και άλλες προωθητικές ενέργειες στις ΗΠΑ, την Κίνα και αλλού, προκειμένου να τονώσει τη ζήτηση
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι παραδόσεις οχημάτων από την Tesla στο τέταρτο τρίμηνο του 2022, παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύουν ένα νέο ρεκόρ για την αυτοκινητοβιομηχανία υπό την ηγεσία του Elon Musk και αύξηση 40% στις παραδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιδόσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:
Συνολικές παραδόσεις 4ο τρίμηνο 2022: 405.278
Συνολική παραγωγή 4ου τριμήνου 2022: 439.701
Συνολικές ετήσιες παραδόσεις 2022: 1,31 εκατομμύρια
Συνολική ετήσια παραγωγή 2022: 1,37 εκατομμύρια
Οι παραδόσεις είναι η πλησιέστερη προσέγγιση των πωλήσεων που αποκαλύπτει η Tesla.
Ωστόσο, οι αριθμοί έμειναν πίσω από τις προσδοκίες των αναλυτών.
Σύμφωνα με τη συναίνεση των εκτιμήσεων των αναλυτών που συγκέντρωσε η FactSet, στις 31 Δεκεμβρίου 2022 η Wall Street ανέμενε ότι η Tesla θα ανακοίνωνε παραδόσεις γύρω στις 427.000 για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Οι εκτιμήσεις που επικαιροποιήθηκαν τον Δεκέμβριο και περιλαμβάνονται στη συναίνεση της FactSet, κυμαίνονταν από 409.000 έως 433.000.
Αυτές οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις ήταν σύμφωνες με τη συναίνεση που συνέταξε η εταιρεία και διανεμήθηκε από τον αντιπρόεδρο των επενδυτικών σχέσεων της Tesla, Martin Viecha.

Οι προκλήσεις του Covid

Η τριμηνιαία περίοδος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 σημαδεύτηκε από προκλήσεις για την Tesla, συμπεριλαμβανομένων των κρουσμάτων του Covid στην Κίνα, τα οποία ανάγκασαν την εταιρεία να αναστείλει προσωρινά και να μειώσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη.
Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, η Tesla προσέφερε επίσης απότομες μειώσεις τιμών και άλλες προωθητικές ενέργειες στις ΗΠΑ, την Κίνα και αλλού, προκειμένου να τονώσει τη ζήτηση, παρόλο που αυτό θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στα περιθώρια κέρδους της.
Σε ένα πρόσφατο e-mail προς το προσωπικό της Tesla, ο Elon Musk ζήτησε από τους υπαλλήλους να "προσφερθούν εθελοντικά" για να παραδώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα στους πελάτες πριν από το τέλος του 2022.

Βουτιά στη μετοχή

Στο e-mail του, ο Musk ενθάρρυνε επίσης τους εργαζόμενους να μην "ενοχλούνται" από αυτό που χαρακτήρισε ως "τρέλα του χρηματιστηρίου".
Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση άνω του 45% τους τελευταίους έξι μήνες.
Τον Δεκέμβριο, αρκετοί αναλυτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αποδυνάμωση της ζήτησης για τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla, τα οποία είναι σχετικά ακριβά σε σύγκριση με έναν αυξανόμενο αριθμό υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών προϊόντων από τους ανταγωνιστές.
Μαζί με τους ανταγωνιστές, από τους βετεράνους του κλάδου Ford και την GM έως την νεοσύστατη Rivian, η Tesla είναι έτοιμη να καρπωθεί τα οφέλη του νόμου Biden για τη μείωση του πληθωρισμού φέτος, ο οποίος περιλαμβάνει κίνητρα για την εγχώρια παραγωγή και αγορά πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Τόσο οι μέτοχοι λιανικής όσο και οι αναλυτές απέδωσαν μέρος της πτώσης της τιμής της μετοχής της Tesla το 2022 στη λεγόμενη "υπερφόρτωση του Twitter".
Ο Musk πούλησε πέρυσι συμμετοχές του στην Tesla αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει μια μοχλευμένη εξαγορά της επιχείρησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Η συμφωνία αυτή έκλεισε στα τέλη Οκτωβρίου.
Ο Musk διόρισε τον εαυτό του διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter και προκάλεσε αντιδράσεις κάνοντας σαρωτικές αλλαγές στην εταιρεία και στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι μετοχές της Tesla άρχισαν να αυξάνονται και πάλι τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου 2022, εν αναμονή των παραδόσεων ρεκόρ του τέταρτου τριμήνου και του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης