Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υπό τριπλή απειλή λοιμώξεων παιδιά και ενήλικες - Γρίπη, κορωνοϊός και οστρακιά

Βρετανία: Υπό τριπλή απειλή λοιμώξεων παιδιά και ενήλικες - Γρίπη, κορωνοϊός και οστρακιά
Υπό τριπλή απειλή λοιμώξεων -γρίπη, κορωνοϊός και οστρακιά- είναι αυτόν τον χειμώνα ενήλικοι και παιδιά στη Βρετανία, με τις αρχές να συστήνουν τη χρήση μάσκας υπό προϋποθέσεις
Με οδηγία των υγειονομικών αρχών που εκδόθηκε τη Δευτέρα και αφορά τους μαθητές που επιστρέφουν στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Τα παιδιά που δεν αισθάνονται καλά («feeling unwell») και έχουν, για παράδειγμα, πυρετό, πρέπει να μένουν σπίτι, τονίζουν οι αρχές και προσθέτουν ότι την ίδια οδηγία δίνουν και για τους ενήλικες που δεν είναι καλά.
Σε περίπτωση που πρέπει όσοι ενήλικοι δεν αισθάνονται καλά να βγουν από το σπίτι, θα πρέπει να φορούν μάσκα.
Οι αρχές συστήνουν ακόμη στα πρόσωπα που δεν αισθάνονται καλά να αποφεύγουν να επισκέπτονται άτομα ευάλωτα σε λοιμώξεις ή δομές υγείας, εκτός και αν υπάρχει λόγος.
Είναι η πρώτη φορά έπειτα από την άρση των μέτρων που οι βρετανικές αρχές μιλούν για τη χρήση μάσκας, έστω και για ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού.
Εν τω μεταξύ οι βρετανικές αρχές τονίζουν ότι το σύστημα υγείας είναι υπό «αφόρητη πίεση»λόγω της έκρηξης των λοιμώξεων.
Επιστήμονες και γιατροί μιλούν για τον «πιο δύσκολο χειμώνα που έχουμε δει» ακριβώς λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης που αναμένεται μάλιστα να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης