Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευχές της Ρωσίας για το νέο έτος προς τη σερβική ηγεσία

Ευχές της Ρωσίας για το νέο έτος προς τη σερβική ηγεσία
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin απέστειλε ευχετήρια επιστολή για το νέο έτος στον ομόλογό του της Σερβίας Aleksandar Vucic
Η πολιτική ηγεσία της Σερβίας βρέθηκε στη λίστα των ηγεσιών στις οποίες το Κρεμλίνο απηύθυνε ευχές για το 2023.
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin απέστειλε ευχετήρια επιστολή για το νέο έτος στον ομόλογό του της Σερβίας Aleksandar Vucic, ενώ ευχές δέχθηκε και ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ivica Dacic από τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Sergej Lavrov.
«Οι σχέσεις των δύο χωρών συνέχισαν να αναπτύσσονται σταδιακά, βασιζόμενες στη αρχή της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας», αναφέρει στην επιστολή του ο Vladimir Putin κάνοντας αποτίμηση του περασμένου έτους και εκφράζει την ελπίδα ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2023.
«Η εμβάθυνση της εμπιστοσύνης, του πολιτικού διαλόγου και του συντονισμού των προσπαθειών στις διεθνείς και περιφερειακές υποθέσεις είναι ιδιαίτερα απαραίτητη στη σημερινή δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία.
Ελπίζω ότι με κοινές προσπάθειες θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε περαιτέρω εποικοδομητική και πολυμερή διμερή συνεργασία προς όφελος των αδελφών λαών της Ρωσίας και της Σερβίας», επισημαίνει ο Putin στην ευχετήρια επιστολή του προς τον Aleksandar Vucic.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας φέτος επέλεξε να στείλει τις ευχές του για το νέο έτος μόνο σε τέσσερεις ευρωπαίους ηγέτες, τον Λευκορώσο πρόεδρο Aleksandar Vucic, τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, τον πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Victor Orban.
Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Sergej Lavrov στην επιστολή του προς τον Ίβιτσα Ντάτσιτς επισημαίνει ότι «η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει αδελφική υποστήριξη στο Βελιγράδι για την υπεράσπιση των νόμιμων εθνικών συμφερόντων σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης