Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος συναγερμός για την covid-19 - Ποιες χώρες έχουν επιβάλλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Παγκόσμιος συναγερμός για την covid-19 - Ποιες χώρες έχουν επιβάλλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα
Η Κίνα απέρριψε την κριτική για τα δεδομένα της COVID
Σχετικά Άρθρα
Οι αρχές σε όλο τον κόσμο επιβάλλουν ή εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών σε ταξιδιώτες από την Κίνα, καθώς τα κρούσματα COVID-19 στη χώρα αυξάνονται κατακόρυφα μετά τη χαλάρωση των κανόνων "μηδενικού COVID".
Επικαλούνται την έλλειψη πληροφοριών από την Κίνα σχετικά με τις παραλλαγές και ανησυχούν για ένα νέο κύμα μολύνσεων.
Η Κίνα απέρριψε την κριτική για τα δεδομένα της COVID και δήλωσε ότι αναμένει ότι οι μελλοντικές μεταλλάξεις θα είναι ενδεχομένως πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο σοβαρές.

Νέες διαβουλεύσεις στην ΕΕ την Τετάρτη (4/1) για συντονισμένη αντίδραση

Η σουηδική προεδρία της ΕΕ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη (4/1/2022), οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας της ΕΕ θα έχουν συνομιλίες σχετικά με τη συντονισμένη αντίδραση στην έξαρση των λοιμώξεων COVID-19 στην Κίνα.
Σε παρόμοια συνάντηση στις 29 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ περισσότερων από 100 εκπροσώπων των κυβερνήσεων της ΕΕ, των υγειονομικών υπηρεσιών της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ιταλία προέτρεψε την υπόλοιπη ΕΕ να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να πραγματοποιεί τεστ για τον κορωνοϊό στους ταξιδιώτες από την Κίνα.
Ωστόσο, άλλες χώρες στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος για να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, παρά την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους περιορισμούς της για την πανδημία εν μέσω ενός κύματος νέων κρουσμάτων.
«Υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση για την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου για την ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του COVID-19 στην Κίνα και για να συζητηθούν πιθανά μέτρα της ΕΕ, που θα ληφθούν με συντονισμένο τρόπο», δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής προεδρίας της ΕΕ.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν συστήνει επί του παρόντος μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Όπως επισημαίνει, οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα βρίσκονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι οι πολίτες της ΕΕ έχουν σχετικά υψηλά επίπεδα εμβολιασμού και ότι το ενδεχόμενο εισαγόμενων λοιμώξεων είναι χαμηλό σε σύγκριση με τις καθημερινές λοιμώξεις στην ΕΕ, με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να αντιμετωπίζουν επί του παρόντος.

Ακολουθεί κατάλογος με τους κανονισμούς για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, σύμφωνα με το Reuters:

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν υποχρεωτικές εξετάσεις για COVID-19 στους ταξιδιώτες από την Κίνα από τις 5 Ιανουαρίου.
Για όλους τους αεροπορικούς επιβάτες ηλικίας δύο ετών και άνω θα απαιτείται αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση το αργότερο δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν επίσης ότι οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει επίσης να επανεξετάσουν τα ταξίδια στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαιτεί από τους επιβάτες από την Κίνα αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση από τις 5 Ιανουαρίου, δήλωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας.

ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.
Από την 1η Ιανουαρίου, η Γαλλία θα διεξάγει επίσης τυχαία τεστ PCR COVID κατά την άφιξη σε ορισμένους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.
Η Γαλλία προέτρεψε επίσης και τα άλλα 26 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξετάσουν τους Κινέζους ταξιδιώτες για COVID.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Οι ταξιδιώτες από την Κίνα προς την Αυστραλία θα πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ COVID-19 από τις 5 Ιανουαρίου, δήλωσε την Κυριακή ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Μαρκ Μπάτλερ.

ΙΝΔΙΑ

Η χώρα έχει επιβάλει την υποβολή αρνητικού τεστ COVID-19 για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη.
Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες θα τεθούν σε καραντίνα εάν παρουσιάσουν συμπτώματα ή το τεστ είναι θετικό.

ΚΑΝΑΔΑΣ

Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στον Καναδά από την Κίνα πρέπει να κάνουν αρνητικό τεστ για το COVID-19 το αργότερο δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση, δήλωσε η Οτάβα.

ΙΑΠΩΝΙΑ

Η Ιαπωνία θα απαιτεί αρνητικό τεστ COVID-19 κατά την άφιξη για τους ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Κίνα.
Όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες.
Τα νέα συνοριακά μέτρα για την Κίνα τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα της 30ής Δεκεμβρίου.
Η κυβέρνηση θα περιορίσει επίσης τα αιτήματα των αεροπορικών εταιρειών για αύξηση των πτήσεων προς την Κίνα.

ΙΤΑΛΙΑ

Η Ιταλία διέταξε τη διενέργεια τεστ  COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα.
Το κύριο αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, είχε ήδη αρχίσει να εξετάζει τους επιβάτες που έφταναν από το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ισπανία θα απαιτήσει αρνητική εξέταση COVID-19 ή πλήρη εμβολιασμό κατά της νόσου κατά την άφιξη για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

ΜΑΛΑΙΣΙΑ

Η Μαλαισία θα ελέγχει όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες για πυρετό και θα εξετάζει τα απόβλητα των αεροσκαφών που φθάνουν από την Κίνα για COVID-19.

ΤΑΪΒΑΝ

Το Κεντρικό Κέντρο Διοίκησης Επιδημιών της Ταϊβάν δήλωσε ότι όλοι οι επιβάτες σε απευθείας πτήσεις από την Κίνα, καθώς και με πλοίο σε δύο υπεράκτια νησιά, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ PCR κατά την άφιξη, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης