Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Εκατοντάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιου εγκλωβισμένοι εξαιτίας ενός μύκητα - Δυνητικά επιβλαβής ο «Biofoul»

Αυστραλία: Εκατοντάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιου εγκλωβισμένοι εξαιτίας ενός μύκητα - Δυνητικά επιβλαβής ο «Biofoul»
Το υπουργείο Αλιείας της Αυστραλίας είπε ότι η διαχείριση του Biofoul είναι μια «κοινή πρακτική για όλα τα διεθνή σκάφη που έχουν αφιχθεί» και ξεκαθάρισε ότι το κρουαζιερόπλοιο έπρεπε να καθαριστεί προκειμένου να αποφευχθεί η «μεταφορά επιβλαβών θαλάσσιων οργανισμών» στα αυστραλιανά ύδατα
Σε εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι διακοπές για εκατοντάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «Viking Orion», ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, καθώς άρχισε να αναπτύσσεται ένας μύκητας στο κύτος του πλοίου.
Το κρουαζιερόπλοιο δεν εξασφάλισε άδεια ελλιμενισμού στην Αδελαΐδα, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν τον μύκητα «Biofoul», μια συσσώρευση μικροοργανισμών, φυτών, φυκιών ή μικρού ζώου που είναι «δυνητικά επιβλαβής».
Το υπουργείο Αλιείας της Αυστραλίας είπε ότι η διαχείριση του Biofoul είναι μια «κοινή πρακτική για όλα τα διεθνή σκάφη που έχουν αφιχθεί» και ξεκαθάρισε ότι το κρουαζιερόπλοιο έπρεπε να καθαριστεί προκειμένου να αποφευχθεί η «μεταφορά επιβλαβών θαλάσσιων οργανισμών» στα αυστραλιανά ύδατα.
«Επαγγελματίες δύτες επιστρατεύθηκαν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να καθαρίσουν το κύτος, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοικτά των αυστραλιανών ακτών», πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το BBC, δεν δόθηκε άδεια ελλιμενισμού στο κρουαζιερόπλοιο ούτε στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, ούτε στο Ντούνεντιν αλλά ούτε και στο Χόμπαρτ.
images.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης