Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο αεροδρόμιο της Δαμασκού – Τέσσερις νεκροί

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο αεροδρόμιο της Δαμασκού – Τέσσερις νεκροί
Στόχος εγκαταστάσεις δυνάμεων και παραστρατιωτικών οργανώσεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
Σχετικά Άρθρα
(upd) Αεροπορική επίθεση στο αεροδρόμιο της Δαμασκού εξαπέλυσε η ισραηλινή αεροπορία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα τους και δύο Σύροι στρατιώτες.
Όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA από την επίθεση αυτή προκλήθηκαν υλικές ζημιές με αποτέλεσμα το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού να τεθεί εκτός λειτουργίας.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 7 μήνες που το αεροδρόμιο τίθεται εκτός λειτουργίας λόγω ισραηλινής επίθεσης.
Η ισραηλινή αεροπορία δεν σχολίασε την επίθεση, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος ήταν δυνάμεις και παραστρατιωτικές οργανώσεις που σχετίζονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ισραηλινή αεροπορία πλήττει στόχους στη Συρία, οι οποίοι σχετίζονται με ένοπλες οργανώσεις από το Ιράν.

Νεκροί τέσσερις μαχητές

«Τέσσερις μαχητές, ανάμεσά τους δύο Σύροι στρατιώτες, σκοτώθηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Rami Abdul Rachman διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Rachman δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει ποια ήταν η εθνικότητα των δύο υπολοίπων μαχητών.
Νωρίτερα το πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι «ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση με ομοβροντία πυραύλων που έβαλαν στο στόχαστρο το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και τα περίχωρά του», προκαλώντας «τον θάνατο δύο στρατιωτικών, τους τραυματισμούς άλλων δύο», καθώς και υλικές ζημιές.

Τουλάχιστον 3.825 οι νεκροί στη Συρία

Τουλάχιστον 3.825 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ένοπλη σύρραξη στη Συρία το 2022, απολογισμός που είναι ο χαμηλότερος αφότου ξέσπασε ο πόλεμος το 2011, όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το 2021 είχαν σκοτωθεί 3.882 άνθρωποι.
Αν και οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει εδώ και 3 χρόνια, καταγράφονται κάποιες σποραδικές μάχες ενώ συνεχίζονται και οι επιθέσεις τζιχαντιστών στα ανατολικά της Συρίας.
Ο πρόεδρος Bashar al Assad πάντως εξακολουθεί να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας, αν και κουρδικές ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν αχανείς περιοχές στο βόρειο και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης