Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro (Βενεζουέλα) για ΗΠΑ: Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας

Maduro (Βενεζουέλα) για ΗΠΑ: Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας
Ελπίζω οι ΗΠΑ να γυρίσουν σελίδα και να αφήσουν κατά μέρος την εξτρεμιστική τους πολιτική είπε ο Maduro
Σχετικά Άρθρα
Την απόλυτη ετοιμότητα της Βενεζουέλας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρόεδρος Nicolas Maduro.
«Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη, απόλυτα έτοιμη, να κατευθυνθεί προς διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων, διπλωματικών, προξενικών, πολιτικών, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και όσες άλλες μπορεί να ακολουθήσουν» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Maduro.
«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο στο υψηλότερο επίπεδο, για σχέσεις με σεβασμό, κι ελπίζω πως μια αχτίδα φωτός θα οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να γυρίσουν σελίδα, να αφήσουν κατά μέρος την εξτρεμιστική πολιτική και να υιοθετήσουν πιο πραγματιστικές πολιτικές έναντι της Βενεζουέλας» τόνισε ο Maduro, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του και για τις σχέσεις με την Ευρώπη, αναφέροντας πως γίνεται «διαρκής διάλογος».
Υπενθυμίζεται πως η Βενεζουέλα διέκοψε τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ το 2019 επί της προεδρίας του Donald Trump, ο οποίος και είχε αναγνωρίσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, τον Juan Guaido (όπως και τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης) ενώ είχε επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στην χώρα, συμπεριλαμβανομένου και embargo στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας.
Αν και ο Biden εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει επίσημα τον Maduro ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, κατηγορώντας τον για νοθεία στις εκλογές του 2018, η ουκρανική κρίση και το έλλειμμα στο πετρέλαιο, έχει αναθερμάνει τις σχέσεις των δύο κρατών.
Ήδη είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κρατών ενώ έχουν ήδη χαλαρώσει κάποιες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης