Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Σύλληψη υπόπτου για βομβιστική ενέργεια στην τελετή ορκωμοσίας του Lula - Έφερε πυροτεχνήματα και μαχαίρι

Βραζιλία: Σύλληψη υπόπτου για βομβιστική ενέργεια στην τελετή ορκωμοσίας του Lula - Έφερε πυροτεχνήματα και μαχαίρι
Η τελετή στο Κογκρέσο ξεκίνησε στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), μετά την οποία ο Lula θα μεταβεί στο παλάτι Πλανάλτο για να φορέσει την προεδρική ζώνη ενώπιον πλήθους 30.000 υποστηρικτών
Ο αριστερός ηγέτης Luiz Inácio Lula da Silva ορκίζεται πρόεδρος της Βραζιλίας την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2023 υπό αυστηρότατες συνθήκες ασφαλείας στην πρωτεύουσα, μετά τις απειλές για βία από τους υποστηρικτές του προκατόχου του Jair Bolsonaro.
Το κλίμα στη Μπραζίλια ήταν τεταμένο μετά τις πιο ταραχώδεις εκλογές της τελευταίας γενιάς.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που μετέφερε πυροτεχνήματα και ένα μαχαίρι και προσπάθησε να εισέλθει στην πλατεία για την ορκωμοσία, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, σύμφωνα με το Reuters.
Η τελετή στο Κογκρέσο αρχίζει στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), μετά την οποία ο Lula θα μεταβεί στο παλάτι Πλανάλτο για να φορέσει την προεδρική ζώνη ενώπιον πλήθους 30.000 υποστηρικτών, ενώ περίπου 300.000 αναμένεται να συγκεντρωθούν για να γιορτάσουν.
Ο Lula νίκησε οριακά τον Bolsonaro τον Οκτώβριο για να κερδίσει μια άνευ τρίτη προεδρική θητεία.
Τώρα, αντιμετωπίζει την τρομακτική πρόκληση της βελτίωσης της στάσιμης οικονομίας της Βραζιλίας, ενώ παράλληλα ενώνει μια χώρα που έχει γίνει οδυνηρά πολωμένη υπό τον Bolsonaro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης