Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (πρόεδρος Γερμανίας): Η Βραζιλία επιστρέφει τη διεθνή σκηνή – Προς όφελος όλων η επιτυχία Lula

Steinmeier (πρόεδρος Γερμανίας): Η Βραζιλία επιστρέφει τη διεθνή σκηνή – Προς όφελος όλων η επιτυχία Lula
«Χρειαζόμαστε τη Βραζιλία», είπε ο Γερμανός πρόεδρος
Από την Μπραζίλια όπου βρίσκεται για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva ο Γερμανός πρόεδρος Frank Walter - Steinmeier δήλωσε ότι η Βραζιλία ανακτά το μερίδιό της ως ένας βασικός διεθνής παράγοντας τόσο σε θέματα οικονομίας όσο και σε θέματα κλίματος.
«Χαίρομαι που η Βραζιλία επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Steinmeier την Κυριακή (1/1/2023), λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Lula.
«Χρειαζόμαστε τη Βραζιλία», είπε ο Γερμανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το ενδιαφέρον έχει η Γερμανία για την επιτυχία του Lula. «Χρειαζόμαστε την πολιτική ηγεσία της Βραζιλίας που θα διαδραματίσει ρόλο όχι μόνο στην οικονομική συνεργασία, αλλά και στην προστασία του παγκόσμιου κλίματος».
O Steinmeier δήλωσε χαρούμενος που είδε ότι ο Lula είναι πρόθυμος να παίξει αυτόν ακριβώς τον ρόλο με τη Βραζιλία, σημειώνοντας ότι ελπίζει ότι η διεθνής συνεργασία δεν θα προέλθει μόνο από τη Γερμανία.
Η Γερμανία πρόκειται να ξεκινήσει με μια αρχική δωρεά 35 εκατομμυρίων ευρώ στο Amazon Fund για την προστασία του τροπικού δάσους. Αυτά τα κεφάλαια είχαν παγώσει υπό την ακροδεξιά κυβέρνηση του πρώην προέδρου Jair Bolsonaro.
«Είναι σημαντικό για όλους μας να διατηρήσουμε τους πράσινους πνεύμονες της γης, τα τροπικά δάση του Αμαζονίου», είπε ο Steinmeier.
Ο Γερμανός πρόεδρος συναντήθηκε στις 31/12/2022) με τον Lula λίγο μετά την άφιξή του στη Μπραζίλια.
«Μετά τη συνομιλία μας, έχω την εντύπωση ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης», τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος.
Αναφορικά με τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών της ΕΕ με τα κράτη Mercosur στη Νότια Αμερική, ο Lula έχει καταστήσει σαφές ότι θα ανατρέψει την απόφαση του Bolsonaro και θα επανέλθει στις διαπραγματεύσεις, συμπλήρωσε o Steinmeier.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης