Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νότια Αφρική ανέλαβε την προεδρία της ομάδας των BRICS για το 2023

Η Νότια Αφρική ανέλαβε την προεδρία της  ομάδας των  BRICS  για το 2023
Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική σχεδιαζουν να διευρύνουν τη μεταξύ του συνεργασία
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής δήλωσε στο TASS την Κυριακή 1 Ιανουαρίου ότι η χώρα σχεδιάζει να διατηρήσει τις αποτελεσματικές δραστηριότητες της ομάδας κατά τη διάρκεια της προεδρίας της το 2023.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι προτεραιότητες της Νότιας Αφρικής θα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών του οργανισμού.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, Clayson Monyela, η χώρα θα φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής BRICS τον Αύγουστο.

Εντατικές διαβουλεύσεις

Ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Εξωτερικών Naledi Pandor δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα θα επιδιώξει «να παράσχει στρατηγική ηγεσία κατά τη διάρκεια της θητείας ως προέδρου των BRICS, σε στενή διαβούλευση με άλλα μέλη, με βάση την ατζέντα και τις προτεραιότητες της προεδρίας και τις προηγουμένως συμφωνημένες αποφάσεις».
Πρόσθεσε ότι μια σύνοδος κορυφής, υπουργικές συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν βάσει συναίνεσης και θα διασφαλιστεί η συνέχεια των εργασιών των BRICS.
Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η ομάδα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση της διαδικασίας δημιουργίας νέων μηχανισμών λήψης αποφάσεων στα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κόσμος χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιος και σταθερός. Σειρά.

Διεύρυνση της ομάδας

Διπλωματικές πηγές στη νοτιοαφρικανική πρωτεύουσα ανέφεραν στο TASS ότι συνομιλίες για την επέκταση των BRICS θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.
Η Αλγερία, η Αργεντινή και το Ιράν έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για ένταξη στους BRICS, ενώ η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον τους να γίνουν μέλη της ομάδας.
Ο όμιλος BRIC δημιουργήθηκε από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα το 2006 και μετατράπηκε σε BRICS μετά την ένταξη της Νότιας Αφρικής το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης