Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Σχεδίαζαν να συλλάβουν τον Bolsonaro, επειδή είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους των εμβολίων Covid

Αποκάλυψη: Σχεδίαζαν να συλλάβουν τον Bolsonaro, επειδή είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους των εμβολίων Covid
Βάσει τους κατηγορητηρίου, ο Bolsonaro διέπραξε έγκλημα επειδή ενθάρρυνε τον πληθυσμό να «παραβιάζει τα υγειονομικά πρότυπα που έχει θεσπίσει η ίδια η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα οποία περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας»
Σχετικά Άρθρα
H Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας μόλις ολοκλήρωσε μια έρευνα που διερευνά τις ενέργειες του Βραζιλιάνου πρώην προέδρου Jair Bolsonaro σχετικά με την ανησυχία του για τα εμβόλια Covid-19.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Bolsonaro βαρύνεται με τις κατηγορίες των «ψευδών ειδήσεων» και της «τέλεσης εγκλήματος».
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεδομένων των συγκεντρωθέντων αποδεικτικών στοιχείων, ο Bolsonaro έχει διαπράξει, εκούσια κακούργημα με τη διάδοση «ανησυχιών για έναν εξωπραγματικό κίνδυνο».
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας σε λόγο του είχε αναφέρει ότι τα εμβολιασμένα άτομα κατά του Covid-19 θα μπορούσαν να αναπτύξουν σύνδρομο επίκτητης ανοσοανεπάρκειας (HIV/AIDS) πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.
Σύμφωνα με τον Bolsonaro αυτές οι πληροφορίες αντλήθηκαν από τις εκθέσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Βάσει τους κατηγορητηρίου, ο Bolsonaro διέπραξε έγκλημα επειδή ενθάρρυνε τον πληθυσμό να «παραβιάζει τα υγειονομικά πρότυπα που έχει θεσπίσει η ίδια η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα οποία περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας».

Κατηγορείται και για τις μάσκες

«(Ο πρόεδρος) διέδωσε εσφαλμένες πληροφορίες ότι τα θύματα της ισπανικής γρίπης θα είχαν πράγματι πεθάνει από βραζιλιάνικη πνευμονία, που προκλήθηκε από τη χρήση μασκών προσώπου, αποθαρρύνοντας έτσι τους πολίτες να τις χρησιμοποιήσουν για την καταπολέμηση του Covid-19», προστίθεται στο κατηγορητήριο.
Το κατηγορητήριο εστάλη στο Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη (29/12/2022).
Εισηγητής της έρευνας είναι ο δικαστής Alexandre de Moraes, ο οποίος όρισε την προθεσμία των 15 ημερών για να κλητευθεί ο Bolsonaro. Ο πρόεδρος μπορεί να εκπροσωπηθεί από το Γραφείο του Ομοσπονδιακού Γενικού Εισαγγελέα εντός 5 ημερών.

Ήταν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών


Ο Jair Bolsonaro ήταν ισχυρός υποστηρικτής της χρήσης υδροξυχλωροκίνης και ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του Covid-19.
Ήταν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών Covid, επειδή κατάλαβε ότι ήταν μια πειραματική θεραπεία που θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στους ανθρώπους, ειδικά σε αυτούς που είναι καλά στην υγεία τους.
Για το λόγο αυτό διώχθηκε από αντιπάλους και από μεγαλοεπιχειρηματίες του φαρμακευτικού κλάδου στη Βραζιλία που ήθελαν να κλείσουν χρυσοφόρα συμβόλαια για τα εμβόλια.
Στις 30/12/2022 ο Bolsonaro παραδέχτηκε την εκλογική ήττα από τον σοσιαλιστή Lula Da Silva και έφυγε από τη χώρα με προορισμό το Ορλάντο της Φλόριντα.
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε εκφράσει ανησυχίες, πως θα πέσει θύμα δίωξης από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης