Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Συναντήσεις Lula με αντιπροσώπους της Ουκρανίας και της Ρωσίας – Ζήτησε το τέλος του πολέμου

Βραζιλία: Συναντήσεις Lula με  αντιπροσώπους της Ουκρανίας και της Ρωσίας – Ζήτησε το τέλος του πολέμου
Ο Lula σημείωσε ότι ανέφερε στην Valentina Matvienko, πως εύχεται «ειρήνη», «τα μέρη να βρουν κοινό τόπο και να τερματίσουν την ένοπλη σύρραξη»
Τον τερματισμό το συντομότερο του πολέμου στην Ουκρανία ζήτησε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ignacio Lula da Silva , λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του, κατά τις συναντήσεις του με αντιπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Ο Lula ανέφερε μέσω Twitter πως είχε συναντήσεις χωριστά με τη Valentina Matvienko, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (σ.σ. η άνω Βουλή της Ρωσίας) και την Yulia Svyrydenko, την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας.
Οι δυο απεσταλμένες, που θα αντιπροσωπεύσουν τις χώρες τους στην ορκωμοσία του Lula, συναντήθηκαν μαζί του και με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας.
Ο Lula σημείωσε ότι ανέφερε στην Valentina Matvienko, πως εύχεται «ειρήνη», «τα μέρη να βρουν κοινό τόπο και να τερματίσουν την ένοπλη σύρραξη», αλλά και ότι η Yulia Svyrydenko του επέδωσε έκθεση για την κατάσταση στη χώρα της.
«Στη Βραζιλία έχουμε παράδοση να υπερασπιζόμαστε την (εδαφική) ακεραιότητα όλων των χωρών» και «θα μιλήσουμε με όποιον είναι δυνατόν για να έρθει η ειρήνη», τόνισε ο Lula.
Υπενθυμίζεται ότι ο Lula είχε τον Δεκέμβριο τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin για τις διμερείς σχέσεις.
Ο ίδιος πρόκειται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Αργεντινή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο θα μεταβούν στην Βραζιλία ο καγκελάριος της Γερμανίας O. Scholz όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Macron.
l1.JPG
l2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης