Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη ανησυχία στον Ειρηνικό – Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους

Έντονη ανησυχία στον Ειρηνικό – Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους
Οι εν λόγω εκτοξεύσεις ήταν οι τελευταίες σε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό δοκιμών πυραύλων που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα το 2022
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου το Σάββατο (31/12/2022), ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.
Οι εν λόγω εκτοξεύσεις ήταν οι τελευταίες σε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό δοκιμών πυραύλων που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα το 2022, καθώς η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει την ανάπτυξη όπλων εν μέσω εικασιών ότι θα μπορούσε να δοκιμάσει ένα πυρηνικό όπλο για έβδομη φορά.
Οι τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς εκτοξεύτηκαν περίπου στις 8 το πρωί τοπική ώρα από την επαρχία Βόρεια Χουανγκάε, νότια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας.
Και οι τρεις πέταξαν σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων και κάλυψαν μια απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων.


Ανησυχία σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ


«Η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας είναι μια σοβαρή πρόκληση που υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο καθώς και τη διεθνή κοινότητα», επισήμανε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας, καταδικάζοντας την ως σαφή παραβίαση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. και την προτρέπει να σταματήσει αμέσως.
Η Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ εκτίμησαν ότι οι τελευταίες εκτοξεύσεις δεν αποτελούν άμεση απειλή για το αμερικανικό προσωπικό ή το έδαφος ή για τους συμμάχους της Ουάσιγκτον, αλλά τόνισαν τον αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο του εξοπλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.
Οι εκτοξεύσεις έγιναν μια ημέρα αφότου το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία δοκιμαστική πτήση ενός οχήματος εκτόξευσης στερεού καυσίμου στο διάστημα.
Τη Δευτέρα (26/12/2022), πέντε βορειοκορεατικά drones πέρασαν στη Νότια Κορέα, ωθώντας τον στρατό του Νότου να σηκώσει μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα για να προσπαθήσει να τα καταρρίψει, στην πρώτη τέτοια εισβολή από το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης