Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το 1/3 των πολιτών θέλει συνεννόηση με τη Ρωσία για ειρήνευση με την Ουκρανία - Να πιεσθεί το Κίεβο για παραχωρήσεις

Γερμανία: Το 1/3 των πολιτών θέλει συνεννόηση με τη Ρωσία για  ειρήνευση με την Ουκρανία - Να πιεσθεί το Κίεβο για παραχωρήσεις
Όσον αφορά την πιθανή είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ μετά τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας, αυτή η επιλογή υποστηρίζεται από το 31% των Γερμανών
Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών πιστεύει ότι η Δύση πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να πείσει το Κίεβο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για εκεχειρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία σφυγμομετρήσεων YouGov για την εφημερίδα Welt am Sonntag, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 31% των ερωτηθέντων συμμερίζεται αυτή την άποψη.
Την ίδια στιγμή, το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύει ότι η απόφαση για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία θα πρέπει να ληφθεί μόνο από την ουκρανική κυβέρνηση.
Όσον αφορά την πιθανή είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ μετά τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας, αυτή η επιλογή υποστηρίζεται μόλις από το 31% των Γερμανών.
Ένα άλλο 13% πιστεύει ότι η Ουκρανία χρειάζεται να ενταχθεί μόνο στην ΕΕ, το 10% πιστεύει ότι μόνο η ένταξη στο ΝΑΤΟ αρκεί.
Την ίδια στιγμή, το 26% των ερωτηθέντων θεωρεί περιττή την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ανατολικά της χώρας ο πληθυσμός είναι πιο δύσπιστος: εδώ το 37% των ερωτηθέντων είναι κατά της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή την ΕΕ.
Σημειώνεται ότι το 19% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν αποφάσισαν για τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 21 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν 2075 άτομα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης