Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσγειωμένος και ρεαλιστής ο Sunak (Βρετανία) προειδοποίησε τους Βρετανούς για ένα δύσκολο 2023

Προσγειωμένος και ρεαλιστής ο Sunak (Βρετανία) προειδοποίησε τους Βρετανούς για ένα δύσκολο 2023
"Την ώρα που ανακάμψαμε από μια πρωτοφανή παγκόσμια πανδημία, η Ρωσία εξαπέλυσε μια βάρβαρη και παράνομη εισβολή σε όλη την Ουκρανία", επισήμανε μεταξύ άλλων στην πρώτη πρωτοχρονιάτικη ομιλία του ο Βρετανός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα δεν θα εξαφανιστούν το 2023, στην πρώτη του πρωτοχρονιάτικη ομιλία ως πρωθυπουργός, σε μελαγχολικό τόνο, αναγνωρίζοντας ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα. 
"Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι όλα τα προβλήματά μας θα εξαφανιστούν το νέο έτος", δήλωσε ο Sunak στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter το Σάββατο.
"Την ώρα που ανακάμψαμε από μια πρωτοφανή παγκόσμια πανδημία, η Ρωσία εξαπέλυσε μια βάρβαρη και παράνομη εισβολή σε όλη την Ουκρανία".
Ο Sunak ήταν ο τρίτος πρωθυπουργός του 2022, αφού ο Boris Johnson και η Liz Truss παραιτήθηκαν αφού έχασαν την εμπιστοσύνη του κυβερνώντος κόμματος των Τόρις.
Ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs Group Inc. είχε να αντιμετωπίσει δυσκολίες για το έθνος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε μια ταραχώδη χρονιά.
Υποσχέθηκε να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της Ρωσίας και δήλωσε ότι έλαβε σκληρές αλλά δίκαιες αποφάσεις για να θέσει υπό έλεγχο τον δανεισμό και το χρέος της χώρας.

Ο Keir Starmer, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, αναγνώρισε επίσης ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και δήλωσε ότι η χώρα "πρέπει να αλλάξει".

Το Εργατικό Κόμμα, το οποίο δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση για περισσότερα από 12 χρόνια, προηγείται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις μετά τη χαοτική χρονιά υπό τους συντηρητικούς του Sunak.
Η People Polling έφερε τους Συντηρητικούς 26 μονάδες πίσω σε μια έρευνα για το GB News που δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ ορισμένοι δημοσκόποι έδιναν στον Starmer προβάδισμα έως και 36 μονάδων νωρίτερα μέσα στο έτος.
Οι Συντηρητικοί πρέπει να προκηρύξουν γενικές εκλογές το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.
"Για να γίνει η Βρετανία μια πιο δίκαιη, πιο πράσινη, πιο δυναμική χώρα, χρειαζόμαστε έναν εντελώς νέο τρόπο άσκησης πολιτικής", δήλωσε ο Στάρμερ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
"Πρέπει να ανανεώσουμε τον όρκο μας να αλλάξουμε τη χώρα μας προς το καλύτερο, το 2023 είναι ένα νέο κεφάλαιο για τη Βρετανία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης