Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για Hollande: Αποδεικνύονται περίτρανα τα ψέματα των ηγετών της Δύσης – Αποκαλύπτεται ποιος ήθελε πόλεμο

Ρωσία για Hollande: Αποδεικνύονται περίτρανα τα ψέματα των ηγετών της Δύσης – Αποκαλύπτεται ποιος ήθελε πόλεμο
«Ο Hollande επιβεβαίωσε ότι με την υπογραφή των συμφωνιών του Μινσκ, ούτε αυτός ούτε η Merkel σχεδίαζαν μια ειρηνευτική διευθέτηση», υπερτονίζει η ρωσική πλευρά
Σχετικά Άρθρα
Ο Rodion Miroshnik, πρώην πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk στη Μόσχα, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande, λέγοντας πως οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στο Κίεβο, επιβεβαίωσε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες μπορούν να λένε ψέματα.
Την Παρασκευή (30/12/2022) ο Hollande, ο οποίος συμμετείχε στην διαμόρφωση μέτρων για τη συμμόρφωση με τις συμφωνίες του Μινσκ το 2015, είπε ότι η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel αποκάλυψε την αλήθεια όταν είπε ότι οι συμφωνίες χρειάζονται για να δοθεί στο Κίεβο μια ανάπαυλα για να εκπαιδεύσει τον ουκρανικό στρατό για μια νέα σύγκρουση.
«Χιλιάδες δηλώσεις ότι η Ρωσία εκτροχιάζει την ειρηνευτική διαδικασία και δεν θέλει μια ειρηνευτική διευθέτηση είναι εντελώς ψέματα στο ανώτατο επίπεδο των ηγετών των χωρών», σημείωσε ο Miroshnik.
«Ο Hollande επιβεβαίωσε ότι με την υπογραφή των συμφωνιών του Μινσκ, ούτε αυτός ούτε η Merkel σχεδίαζαν μια ειρηνευτική διευθέτηση.
Στόχος τους ήταν απλώς να αγοράσουν χρόνο για την Ουκρανία να προετοιμαστεί για πόλεμο.
Αυτό σημαίνει ότι οι πρώην ηγέτες των χωρών μεσολάβησης, οι εγγυήτριες χώρες - η Γαλλία και η Γερμανία - δήλωσαν ότι προετοίμασαν σκόπιμα τον ουκρανικό στρατό όχι μόνο για μια επίθεση στο Donbass, αλλά και για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας».

Αγόρασαν χρόνο για την Ουκρανία

Σύμφωνα με τον πρώην πρεσβευτή, η Γαλλία δεν επρόκειτο να ακολουθήσει το ψήφισμα 2202 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ενέκρινε το σύνολο των μέτρων για τη συμμόρφωση με τις συμφωνίες του Μινσκ, αν και ο εκπρόσωπος της χώρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας το υπερψήφισε.
Η Merkel είπε σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Zeit τον Δεκέμβριο ότι οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία να γίνει ισχυρότερη.
Είπε ότι ήταν σαφές σε όλους ότι η σύγκρουση είχε παγώσει και το πρόβλημα δεν επιλύθηκε, αλλά έδωσε στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο.
Εξέφρασε την αμφιβολία ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να έχουν στηρίξει το Κίεβο εκείνη την εποχή, όσο το κάνουν τώρα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε αργότερα ότι τα λόγια της Merkel για τις συμφωνίες του Μινσκ ήταν απολύτως απροσδόκητα και απογοητευτικά για τον ίδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης