Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση σοκ από τον πρώην ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου: Η λογοκρισία στο Twitter για τον Covid σκότωσε πολλούς ανθρώπους

Δήλωση σοκ από τον πρώην ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου: Η λογοκρισία στο Twitter για τον Covid σκότωσε πολλούς ανθρώπους
«Η λογοκρισία της σωστής επιστημονικής και ιατρικής πληροφορίας, κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, σκότωσε ανθρώπους», δήλωσε ο γνωστός γιατρός Scott Atlas
Σχετικά Άρθρα
Όταν συζητάμε για λογοκρισία, υπάρχουν συχνά «ασαφείς επιπτώσεις» αυτού του περιορισμού. Αλλά λογοκρίνοντας την ιατρική επιστήμη και την πολιτική για την υγεία, «σκοτώνoνται άνθρωποι», δήλωσε σταθερά ο Dr. Scott Atlas, πρώην ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε συνέντευξή του στους The Epoch Times.
«Η λογοκρισία της σωστής επιστημονικής και ιατρικής πληροφορίας, κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, σκότωσε ανθρώπους.
Εμπόδιζε τους ανθρώπους να παίρνουν σωστές αποφάσεις.
Εμπόδισε τους ανθρώπους να κάνουν τη σωστή χρήση της προσοχής τους», υποστήριξε ο Atlas κατηγορώντας το Twitter πως λογοκρίνει γιατρούς όπως ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λογοκρισία του Twitter ήταν ιδιαίτερα «επιβλαβής» και «σοκαριστική», επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες βασίζονται στην ελευθερία. «Αυτό το είδος λογοκρισίας ήταν, κατά την άποψή μου, πρωτόγνωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Atlas.
«Θυμίζει όλα όσα εμείς, ως ελεύθερη κοινωνία και δημοκρατία αποστρέφεται, δηλαδή χώρες που είναι αυταρχικές, όπως η Κίνα, η πρώην ΕΣΣΔ και τώρα η Βόρεια Κορέα.
«Αυτό είναι το είδος λογοκρισίας που συμβαίνει σε αυτές τις χώρες. Και τώρα συμβαίνει στη χώρα μας», σημείωσε.

Η λογοκρισία σκοτώνει

Σύμφωνα με τον Atlas, η λογοκρισία κατ' εντολή της κυβέρνησης δεν περιορίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι πολύ πιο ύπουλη από ό,τι είχε αρχικά φανταστεί.
«Δεν είναι απλώς αποκλεισμός πληροφοριών.
Είναι επίσης - όντας λιγότερο φανερό σχετικά - περιορίζει την πρόσβαση του κοινού σε πληροφορίες.
Αμφισβητεί τους ανθρώπους που λένε σωστές πληροφορίες», είπε ο Atlas.
Κατά την άποψη του, υπήρχε μόνο ένα σωστό αφήγημα Covid στο αποκορύφωμα της πανδημίας, και αυτό ήταν που προτάθηκε από τους υπεύθυνους, συγκεκριμένα τον Dr. Anthony Fauci και τη Dr. Deborah Birx.
Κατά συνέπεια, όταν άλλοι υγειονομικοί αξιωματούχοι, όπως η Atlas, προώθησαν αντικρουόμενες πληροφορίες, οι παραπάνω αρχές ζήτησαν βοήθεια από τα μέσα ενημέρωσης για να καταπνίξουν αυτή τη διαφωνία.

Προβλήθηκε το λάθος αφήγημα

«Ο Fauci, η Birx, με τα μέσα ενημέρωσης υπονόμευαν ανθρώπους σαν εμένα. Που στην πραγματικότητα έλεγαν τι ήταν σωστό, τι επικυρώθηκε ως σωστό όλο αυτό το διάστημα.
«Αλλά η πραγματικότητα είναι, ναι, η λογοκρισία της επιστήμης σκοτώνει ανθρώπους. Και σκότωσε ανθρώπους κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», δήλωσε ο Atlas.
Σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις, το 63% των «Πιθανών ψηφοφόρων των ΗΠΑ» θέλουν το Κογκρέσο να διερευνήσει την εμπλοκή του FBI με εταιρείες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter στο θέμα του Covid.
Δυστυχώς, δήλωσε ο Atlas, είναι δύσπιστος για οποιαδήποτε έρευνα «υπό την καθοδήγηση κυβερνητικών αξιωματούχων».
Επιπλέον, δεν πιστεύει ότι μια έρευνα του Κογκρέσου είναι αρκετή για να αποκαλύψει πλήρως τη συνεργασία μεταξύ της Big Tech και της κυβέρνησης.

Καθοδηγούμενες οι έρευνες

«Οι κυβερνητικές έρευνες έχουν συνήθως πολιτικό χαρακτήρα. Και ακόμη κι αν δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα, θα θεωρηθούν ότι έχουν.
Και όταν κάτι γίνεται αντιληπτό ως πολιτικό, έχει χάσει ένα σημαντικό ποσοστό του κοινού από άποψη αξιοπιστίας», εξήγησε ο Atlas.
Ωστόσο, ενώ ο Atlas δεν πιστεύει ότι μια έρευνα του Κογκρέσου είναι αρκετή, εκτιμά ότι οι έρευνες είναι απαραίτητες για να φανεί η αλήθεια σχετικά με την κυβέρνηση που συνεργάζεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, ο Atlas υποστήριξε ότι η λογοκρισία και η συμπαιγνία θα συνεχίσουν ανεξέλεγκτα χωρίς έρευνα.
«Είναι απαραίτητο να γίνουν οι έρευνες γιατί χρειαζόμαστε το κοινό να μάθει την αλήθεια και οι έρευνες είναι ένας τρόπος για να γίνει αυτό», είπε ο πρώην ιατρικός σύμβουλος του Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης