Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ποιους ξένους ηγέτες δεν θα ευχηθεί καλή χρονιά ο Putin – Μόνο σε έναν ηγέτη από την ΕΕ έστειλε ευχές

Σε ποιους ξένους ηγέτες δεν θα ευχηθεί καλή χρονιά ο Putin – Μόνο σε έναν ηγέτη από την ΕΕ έστειλε ευχές
Το μήνυμα του Putin για τις ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προς τους ξένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν θα ευχηθεί ούτε στον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden ούτε σε άλλους «μη φιλικούς» ηγέτες καλή χρονιά, καθώς κανείς από αυτούς δεν στέλνει ποτέ τις ευχές του, δήλωσε την Παρασκευή (30/12/2022) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Putin θα ευχηθεί στον Biden, τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz ή τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, ο Peskov απάντησε: «Όχι, δεν θα το κάνει».
«Αυτοί δεν στέλνουν ποτέ ευχές οι ίδιοι και στην πραγματικότητα δεν διατηρούμε καμία επικοινωνία μαζί τους, δεδομένων των εχθρικών βημάτων που έχουν κάνει, οπότε ο πρόεδρος δεν θα τους στείλει τις ευχές του», διευκρίνισε.
Το μήνυμα του Putin για τις ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προς τους ξένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου την Παρασκευή (30/12/2022).
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban και ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι ηγέτες που έχουν λάβει τέτοια τηλεγραφήματα από τον Putin, με τον Orban να είναι ο μόνος ηγέτης της ΕΕ στη λίστα.

Οι ευχές στον Erdogan

Ευχετήριο μήνυμα έστειλε και στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζει ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αναπτύσσονται δυναμικά παρά τη δύσκολη διεθνή κατάσταση.
Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία Ρωσίας και Τουρκίας θα «διασφαλίσει την περαιτέρω διεύρυνση ολόκληρου του φάσματος της ρωσοτουρκικής συνεργασίας προς όφελος των εθνών και προς το συμφέρον της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρασιατική ήπειρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης