Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν οι Ουκρανοί σε Bakhmut και Soledar στο Donetsk – Οι φαντασιώσεις των μυστικών υπηρεσιών CIA, M16, SBU

Καταρρέουν οι Ουκρανοί σε Bakhmut και Soledar στο Donetsk – Οι φαντασιώσεις των μυστικών υπηρεσιών CIA, M16, SBU
Το 2022 τελείωσε και τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει το έργο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Donbass, ακόμη πρέπει να απελευθερωθούν εδάφη ειδικά στο Donetsk.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις καταρρέουν στο Bakhmut και στο Soledar δύο σημαντικές πόλεις στο Donetsk...μάλιστα δεν αποκλείεται οι Ουκρανοί να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την πόλη με το πρόσχημα ότι από τους 70.000 κατοίκους έχουν απομείνει μόλις 8.700 κάτοικοι...
Ενώ έχουν ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς και οι κάτοικοι σχεδόν σε ποσοστό 90% έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους… παραμένουν ωστόσο στο επίκεντρο των πολεμικών επιχειρήσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών…
Ο Ουκρανικός στρατός, έχει υποστεί πανωλεθρία στο Bakhmut και στέλνει επιπρόσθετα αποσπάσματα ταχείας αντίδρασης, αποτελούμενα αποκλειστικά από αλλοδαπούς, στις περιοχές Bakhmut (στα ρωσικά Artemovsk) και Soledar.
Οι ομάδες είναι καλά εξοπλισμένες, διαθέτουν οχήματα Hummer είναι οπλισμένες με όπλα του ΝΑΤΟ και έχουν διερμηνείς, αφού «οι μαχητές δεν ξέρουν ρωσικά και επικοινωνούν μεταξύ τους κυρίως στα αγγλικά».

Οι φαντασιώσεις των μυστικών υπηρεσιών CIA, M16, SBU

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ η CIA, οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας η M16 ή Military Intelligence Section 16 και οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ουκρανίας η SBU… μας είχαν προειδοποιήσει πριν 4,5 μήνες ότι οι Ρώσοι έχουν ακόμη 2-3 μεγάλες πυραυλικές επιθέσεις να πραγματοποιήσουν και μετά τέλος… εξαντλούνται οι πύραυλοι των Ρώσων…
Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών είναι τόσο ανακριβείς… όσο και η γνώση που έχουμε για την εξωγήινη ζωή…
Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα 8 μεγάλης κλίμακας πυραυλικές επιθέσεις και προφανώς ξεπέρασαν τις 2-3 που είχαν αναφέρει CIA, M16 και SBU…
Κατά μέσο όρο οι Ρώσοι σε κάθε μεγάλη πυραυλική επίθεση εκτοξεύουν 70 πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς οπότε μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν εκτοξεύσει 560 πυραύλους και… όπως αναφέρουν οι ρώσοι στρατηγοί… αισθανόμαστε πολύ άνετα με τα αποθέματα πυραύλων…
Επίσης όπως αναγνωρίζουν οι Ουκρανοί όταν έχουν αναλαμπές... οι ρώσοι έχουν καταστρέψει 770 στρατηγικούς στόχους και 35.000 γενικούς πάσης φύσεως στόχους στην Ουκρανία σε διάστημα 10 μηνών...
Αντιστοίχως η Ρωσία έχει εκτοξεύσει από την αρχή της σύρραξης 5.000 πυραύλους κατά των υποδομών της Ουκανίας...
Ως προς την απόδοση… εάν διαβάσουμε τις αναφορές των Ουκρανών υποστηρίζουν ότι οι ρώσοι εκτόξευσαν 64 πυραύλους π.χ. στις 29 Δεκεμβρίου 2022 και κατέρριψαν τους 53 πυραύλους…δηλαδή 11 πύραυλοι βρήκαν στόχο…
Πως εξηγείται μόνο να έχουν καταστραφεί πάνω από 30 διαφορετικοί στόχοι με 11 πυραύλους μόνο οι Ουκρανοί μπορούν να απαντήσουν, σε λίγο θα πουν ότι… οι ρώσοι εκτόξευσαν 64 πυραύλους αλλά κατέρριψαν…120 !!!!!

Zelensky: Η Ρωσία έχει όλο και λιγότερους πυραύλους…

«Η Ρωσία έχει όλο και λιγότερους πυραύλους και με τις πυραυλικές της επιθέσεις οδεύει προς αδιέξοδο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία, «αυτό του μεγαλύτερου τρομοκράτη στον κόσμο, θα έχει συνέπειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κάθε πύραυλος απλώς ορίζει ότι όλα αυτά πρέπει να καταλήξουν στο δικαστήριο»

Ποιος ο στόχος των ρωσικών δυνάμεων;

Το κύριο καθήκον της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Ουκρανία είναι η απελευθέρωση των εδαφών των Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και Luhansk από τον Ουκρανικό στρατό.
Τον Φεβρουάριο του 2022, η Δημοκρατία του Donetsk κατείχε έδαφος 7.850 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα 26,5 χιλ. τετραγωνικά χιλιόμετρα την περιοχής του Donetsk.
Στο Luhansk βρισκόταν περιοχή των 8,38 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα 26,6 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Σε διάστημα 4 μηνών αφότου τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν τα σύνορα, στις 3 Ιουλίου, οι αρχές του Luhansk ανέφεραν ότι ολοκλήρωσαν την απελευθέρωση της δημοκρατίας εντός των «ιστορικών» συνόρων της.
Οι πιο βαριές μάχες σημειώθηκαν στις πόλεις Severodonetsk -Lisichansk, που έληξαν στις 25 Ιουνίου με τη νίκη των ρωσικών δυνάμεων.
Το φθινόπωρο 2022, οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στην περιοχή του Kharkiv.
Μετά τη ρωσική υποχώρηση από το Izyum και το Krasny Lyman, αρκετά χωριά στα σύνορα του Luhansk καταλήφθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Μέχρι το τέλος του 2022, σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια της Δημοκρατίας του Luhansk παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.
Οι γραμμές του μετώπου βρίσκονται στα δυτικά του δρόμου Svatovo-Kremennaya.

Στο Donetsk, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο πάνω από το 55% του εδάφους της δημοκρατίας αλλά ένα ποσοστό 45% παραμένει υπό Ουκρανική κατοχή.
Οι πιο σημαντικές ρωσικές επιτυχίες σημειώθηκαν στο νότιο Donetsk.
Έως τον Μάιο 2022, σημειώθηκε η μεγάλη νίκη στην Μαριούπολη, η οποία έληξε με την παράδοση της ουκρανικής φρουράς στο εργοστάσιο Azovstal.
Τους επόμενους μήνες, μια σειρά από πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Volnovakha και του Dokuchaevsk, τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο.
Στο τέλος του 2022 η πρώτη γραμμή εκτείνεται κατά μήκος του δρόμου μεταξύ Ugledar και Velikaya Novoselka.

Στην περιοχή του δυτικού Donetsk, η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων έχει επιβραδυνθεί αφού υπάρχουν βαριά οχυρά των ουκρανικών δυνάμεων, τα οποία ενισχύθηκαν κατά τα χρόνια του πολέμου στο Donbass δηλαδή από το 2014.

Το φθινόπωρο, οι ρωσικές δυνάμεις εκδίωξαν τις ουκρανικές μονάδες από την περιοχή του αεροδρομίου του Donetsk και προχώρησαν προς τα δυτικά.
Η Maryinka και η Avdiivka παραμένουν τα κύρια προπύργια της Ουκρανίας τα οποία οι Ρώσοι περικυκλώνουν.
Μέχρι το τέλος του 2022, οι Ρώσοι κατάφεραν να εκτοπίσουν τους Ουκρανούς στα δυτικά προάστια της Maryinka.
Οι ρωσικές δυνάμεις πλησίασαν την Avdiivka από τα νότια, παίρνοντας τον έλεγχο της Opytne και από τα βορειοανατολικά, κατακτώντας τις περιοχές Kamenka και Novoselovka.

Τον Αύγουστο 2022, οι ρωσικές μονάδες, Τσετσένοι και Wagner πλησίασαν την πόλη Bakhmut.
Κατά τους μήνες των μαχών, περικύκλωσαν την πόλη από διάφορες κατευθύνσεις αλλά οι Ουκρανοί συνεχίζουν να στέλνουν ενισχύσεις.
Στις 3 Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν εξαπολύσει επίθεση στο Soledar.
Μέχρι το τέλος του 2022 δηλαδή 4 μήνες μετά, οι μάχες συνεχίζονται στα νότια και ανατολικά προάστια του Soledar.

Το 2022 τελείωσε και τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει το έργο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Donbass, ακόμη πρέπει να απελευθερωθούν εδάφη ειδικά στο Donetsk.

Ucraainnn29.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης