Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συνταγή του ΝΑΤΟ για την ειρήνη στην Ουκρανία είναι περισσότερα όπλα

Η συνταγή του ΝΑΤΟ για την ειρήνη στην Ουκρανία είναι περισσότερα όπλα
Πρέπει να πειστεί ο Putin ότι δεν μπορεί να θέσει υπό τον έλεγχο του την Ουκρανία είπε ο Jens Stoltenberg
Σχετικά Άρθρα
Να δοθούν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία για να επέλθει ταχύτερα η ειρήνη είναι η πρόταση που διατυπώνει ο Jens Stoltenberg, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Stoltenberg επισημαίνει ότι «μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία είναι ο ταχύτερος δρόμος προς την ειρήνη».
«Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin πρέπει να πειστεί πως δεν μπορεί να επιτύχει τον στόχο να θέσει υπό τον έλεγχό του την Ουκρανία.
Κατόπιν μπορεί να υπάρξει ειρηνική επίλυση μέσω διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται πως η Ουκρανία θα επικρατήσει ως ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος» υποστήριξε ο Stoltenberg, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι απολύτως νόμιμες οι επιθέσεις της Ουκρανίας κατά στρατιωτικών στόχων της Ρωσίας.
«Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας» υποστήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν θα σταλούν στην Ουκρανία πύραυλοι μέσου βεληνεκούς, είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη «διάλογος μεταξύ των συμμάχων και με την Ουκρανία για τα συγκεκριμένα συστήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης