Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προετοιμάζεται: Με υπερηχητικούς πυραύλους στην Μεσόγειο, έτοιμα τα stealth Su-57 – To Patriot θα εκθέσει τις ΗΠΑ

Η Ρωσία προετοιμάζεται: Με υπερηχητικούς πυραύλους στην Μεσόγειο, έτοιμα τα stealth Su-57 – To Patriot θα εκθέσει τις ΗΠΑ
Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα 8 μεγάλης κλίμακας πυραυλικές επιθέσεις και προφανώς ξεπέρασαν τις 2-3 που είχαν αναφέρει CIA, M16 και SBU…
(upd5) Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ η CIA, οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας η M16 ή Military Intelligence Section 16 και οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ουκρανίας η SBU… μας είχαν προειδοποιήσει πριν 4,5 μήνες ότι οι Ρώσοι έχουν ακόμη 2-3 μεγάλες πυραυλικές επιθέσεις να πραγματοποιήσουν και μετά τέλος… εξαντλούνται οι πύραυλοι των Ρώσων…
Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών είναι τόσο ανακριβείς… όσο και η γνώση που έχουμε για την εξωγήινη ζωή…
Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα 8 μεγάλης κλίμακας πυραυλικές επιθέσεις και προφανώς ξεπέρασαν τις 2-3 που είχαν αναφέρει CIA, M16 και SBU…
Κατά μέσο όρο οι Ρώσοι σε κάθε μεγάλη πυραυλική επίθεση εκτοξεύουν 70 πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς οπότε μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν εκτοξεύσει 560 πυραύλους και… όπως αναφέρουν οι ρώσοι στρατηγοί… αισθανόμαστε πολύ άνετα με τα αποθέματα πυραύλων…
Επίσης όπως αναγνωρίζουν οι Ουκρανοί όταν έχουν αναλαμπές... οι ρώσοι έχουν καταστρέψει 770 στρατηγικούς στόχους και 35.000 γενικούς πάσης φύσεως στόχους στην Ουκρανία σε διάστημα 10 μηνών...
Αντιστοίχως η Ρωσία έχει εκτοξεύσει από την αρχή της σύρραξης 5.000 πυραύλους κατά των υποδομών της Ουκρανίας...
Ως προς την απόδοση… εάν διαβάσουμε τις αναφορές των Ουκρανών υποστηρίζουν ότι οι ρώσοι εκτόξευσαν 64 πυραύλους π.χ. στις 29 Δεκεμβρίου 2022 και κατέρριψαν τους 54 πυραύλους…δηλαδή 10 πύραυλοι βρήκαν στόχο… 
Πως εξηγείται μόνο να έχουν καταστραφεί 28 με 30 διαφορετικοί στόχοι με 10 πυραύλους μόνο οι Ουκρανοί μπορούν να απαντήσουν, σε λίγο θα πουν ότι… οι ρώσοι εκτόξευσαν 64 πυραύλους αλλά κατέρριψαν…120 !!!!!
Η πραγματικότητα είναι όμως ότι εκτοξεύτηκαν 64 ρωσικοί πύραυλοι και καταρρίφθηκαν 36 πύραυλοι από την Ουκρανική αεράμυνα... 

To Patriot θα εκθέσει τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ αποφάσισε να στείλει ένα σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία είτε με τέσσερις είτε οκτώ εκτοξευτές πυραύλων, δηλαδή την έκδοση PAC 2 ή PAC 3.
Ένα σύστημα Patriot συνοδεύεται από ραντάρ, πολλούς υπολογιστές, εξοπλισμό παραγωγής ενέργειας και έναν «σταθμό ελέγχου εμπλοκής».
Αντί να εκπαιδεύει Ουκρανούς σε μια βάση του αμερικανικού στρατού στο Grafenwoehr, στη Γερμανία, το Πεντάγωνο εξετάζει τη δυνατότητα να τους εκπαιδεύσει σε μια βάση των ΗΠΑ, σίγουρα στο Fort Sill στην Οκλαχόμα.
Λαμβάνοντας υπόψη την εκτεταμένη εκπαίδευση που απαιτείται για τη λειτουργία ενός τόσο δαπανηρού συστήματος αξίας 1 δισεκ. δολαρίων αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί… προς το τέλος της Άνοιξης στην Ουκρανία.
Για τους Ρώσους το Patriot θα θεωρείται νόμιμος στόχος.

Μηδενικός αντίκτυπος

Ένα σύστημα Patriot θα έχει λιγότερο από μηδενικό αντίκτυπο στο ουκρανικό πεδίο μάχης.
Το σύστημα αυτό θα καλύψει την πιο στρατηγική εγκατάσταση της Ουκρανίας δηλαδή μια πολύ περιορισμένη περιοχή…
Αυτό που είναι πιο σημαντικό, εννοιολογικά, είναι ότι αυτή η ανάπτυξη Patriot, σε σχέση με άλλα συστήματα αεράμυνας όπως το NASAMS, το IRIS-T και η πιθανή μεταφορά του SAMP-T, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Ουκρανία βρίσκεται υπό την ομπρέλα ενός de facto ΝΑΤΟϊκού συστήματος αεράμυνας.
Το Patriot είναι πλήρως ενσωματωμένο με το NATINADS, το σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ.

Οι Ρώσοι θα το καταστρέψουν

Είναι εύλογο να σκεφτεί κανείς ότι το ρωσικό Γενικό Επιτελείο Στρατού ήδη σχεδιάζει πώς να προχωρήσει στην άμεση καταστροφή του Patriot.
Επειδή στην Ουκρανία παίζεται και ένα παιχνίδι εντυπώσεων εάν οι Ρώσοι καταστρέψουν τον Patriot θα είναι πλήγμα για τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας…
Η πιθανότητα καταστροφής του Patriot είναι συντριπτική γιατί κάθε ανθρώπινη κατασκευή… απλά καταστρέφεται…
Ο Πρόεδρος Putin της Ρωσίας… μόλις και μετά βίας συγκρατούσε τη χαρά του όταν ανέφερε: «Το σύστημα Patriot δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο οι S-300 μας θα υπάρχει πάντα ένα αντίμετρο».

Γιατί οι Patriot τώρα;

Το πραγματικό κίνητρο αυτής της «έκτακτης ανάγκης» για την μεταφορά Patriot μπορεί να έχει να κάνει με σοβαρά προβλήματα με τα αμερικανικά - νατοϊκά συστήματα που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.
Το σύστημα HAWK είναι θλιβερά ανίκανο να αναχαιτίσει σύγχρονους πυραύλους κρουζ.
Το IRIS-T είναι αρκετά ακατέργαστο – και χρειάζεται συνεχή επίβλεψη από ομάδες επισκευής από τη Γερμανία.
Το NASAMS έχει επίσης προβλήματα κατά των πυραύλων.
Εν ολίγοις…τα συστήματα αεράμυνας της Δύσης είναι τουλάχιστον ανεπαρκή…

…και μια ουσιώδη λεπτομέρεια…

Η τρέχουσα τροποποιημένη έκδοση των εκτοξευτών Patriot κοστίζει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.
Ένας μόνος πύραυλος κοστίζει 4 εκατομμύρια δολάρια.
Η Ρωσία ξοδεύει ήδη για κάθε drones 50.000 δολάρια…
Θα έχουμε λοιπόν ένα πύραυλο 4 εκατ που θα καταστρέψει ένα drones αυτοκτονίας αξίας 50.000 δολαρίων….
Το Patriot θα εκθέσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ…
patriot_1.jpg
Η απάντηση της Ρωσίας, νέα πολεμικά αεροπλάνα και νέα πολεμικά πλοία…

Η Ρωσία που καταστρέφεται, αποδεκατίζεται… αφανίζεται, συντρίβεται παρέδωσε νέα πολεμικά πλοία στον στόλο και νέα πολεμικά αεροπλάνα…
Πως γίνεται αυτό η Ρωσία να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες;
Η απάντηση πρέπει να αναζητηθεί στην προπαγάνδα της Δύσης… όπως προπαγάνδα είναι ότι έχουν σκοτωθεί 105.000 ρώσοι που αναφέρουν οι Ουκρανοί… και τις μπεκάτσες που σκοτώνονται στην Ουκρανία… θα τις προσμετρούν για ρώσους στρατιώτες οι Ουκρανοί….

Πυρηνικό υποβρύχιο Generalissimo Suvorov

Το Generalissimo Suvorov είναι το έκτο υποβρύχιο της οικογένειας Borey-A των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων. Τέτοια υποβρύχια είναι ικανά να μεταφέρουν 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bulava.
Το Generalissimo Suvorov εντάχθηκε στον στόλο του Ειρηνικού.

Πυραυλάκατος Grad

Η πυραυλάκατος Grad είναι το δέκατο σε μια σειρά δώδεκα πλοίων του έργου Buyan-M.
Έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους σε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, καθώς και στην επίλυση αποστολών μάχης στη Συρία.
Το «Grad» εντάσσεται στον σχηματισμό πυραυλικών πλοίων του Στόλου της Βαλτικής.
Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με τους πιο πρόσφατους πυραύλους αντιαεροπορικά συστήματα όπως και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Το ναρκαλιευτικό Anatoly Shlemov

Το ναρκαλιευτικό Anatoly Shlemov ανήκει σε μια νέα γενιά πλοίων άμυνας ναρκοπεδίων και είναι το έβδομο ναρκαλιευτικό του έργου 12700.
Πήρε το όνομα προς τιμή του αντιναυάρχου Anatoly Fedorovich Shlemov, ο οποίος υπηρετούσε στην Κύρια Διεύθυνση Ναυπηγικής του Πολεμικού Ναυτικού, και στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντής του τμήματος κρατικών παραγγελιών άμυνας της United Shipbuilding Corporation (USC).
Μεσοπρόθεσμα, σχεδιάζεται η δημιουργία δέκα ακόμη πλοίων αυτής της κλάσης.
Χαρακτηριστικό αυτών των πλοίων είναι το σύγχρονο σύστημα κατά των ναρκών και η υψηλή ευελιξία, καθώς και η γάστρα από υαλοβάμβακα αόρατη στις μαγνητικές ασφάλειες των θαλάσσιων ναρκών.
1376709.jpg

Η φρεγάτα Admiral Gorshkov στην Μεσόγειο με υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon

Η φρεγάτα του ρωσικού βόρειου στόλου Admiral Gorshkov, οπλισμένη με υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon τελευταίας τεχνολογίας, θα ηγηθεί της ειδικής ομάδας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα για το 2023.
Θα εκτελέσει τα μαχητικά του καθήκοντα στη Μεσόγειο με υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon και θα είναι η πρώτη αποστολή αυτού του είδους στο ιστορία του ρωσικού στόλου.
New_data_released_about_the_Russian_Tsirkon_hypersonic_missile1.jpg

Έτοιμα τα μαχητικά αεροσκάφη Su-57

Ο κατασκευαστής αεροσκαφών στο Komsomolsk-on-Amur στη ρωσική Άπω Ανατολή παράγει πλέον μαζικά τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Sukhoi Su-57 πέμπτης γενιάς.
Το Sukhoi Su-57 είναι ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους τύπους εναέριων, επίγειων και ναυτικών στόχων.
Το μαχητικό αεροσκάφος Su-57 διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, είναι ικανό να φτάσει σε υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης και είναι εξοπλισμένο με τον πιο προηγμένο ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού ενσωματωμένου υπολογιστή (που ονομάζεται ο ηλεκτρονικός δεύτερος πιλότος).
Επίσης ο οπλισμός που τοποθετήθηκε μέσα στην άτρακτό του.
Το σύστημα Su-57 AI αναλαμβάνει ορισμένες από τις λειτουργίες του πιλότου, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης και της προετοιμασίας για τη χρήση όπλων.
1376729.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης