Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας για τη Συρία – Συστήνεται επιτροπή για την επίλυση των προβλημάτων

Συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας για τη Συρία – Συστήνεται επιτροπή για την επίλυση των προβλημάτων
Οι πλευρές συζήτησαν επίσης το άνοιγμα των διεθνών αυτοκινητοδρόμων στη Συρία και τη διέλευση τουρκικών εμπορευμάτων μέσω του εδάφους της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας
Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας, που συναντήθηκαν στη Μόσχα την Τετάρτη (28/12/2022), συμφώνησαν να συστήσουν μια κοινή τριμερή επιτροπή, μετέδωσε το Al Jazeera TV την Πέμπτη επικαλούμενο τουρκικές πηγές.
Οι πλευρές συζήτησαν επίσης το άνοιγμα των διεθνών αυτοκινητοδρόμων στη Συρία και τη διέλευση τουρκικών εμπορευμάτων μέσω του εδάφους της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.
Σύμφωνα με πηγές, οι υπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στις δραστηριότητες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων στο βόρειο τμήμα της Συρίας και ενέκριναν έναν κοινό μηχανισμό για να βοηθήσουν την επιστροφή των Σύρων προσφύγων.
Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας, της Συρίας και της Τουρκίας πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση στη Μόσχα στις 28 Δεκεμβρίου, όπου συζήτησαν τη συριακή κρίση, το προσφυγικό και τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι τα μέρη τόνισαν την ανάγκη διατήρησης του διαλόγου για να συνεχιστούν οι προσπάθειες σταθεροποίησης της κατάστασης στη Συρία και στην περιοχή γενικότερα, αναφέρει το Tass.
Η Μόσχα επεσήμανε ότι μετά τη συνάντηση, οι πλευρές χαιρέτησαν τον εποικοδομητικό χαρακτήρα του διαλόγου σε αυτή τη μορφή και την ανάγκη να συνεχιστεί για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Συρία καθώς και στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης