Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόβλεψη – σοκ για την ενεργειακή κρίση: Η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ένα μεγάλο black out, υπό κατάρρευση τα δίκτυα

Πρόβλεψη – σοκ για την ενεργειακή κρίση: Η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ένα μεγάλο black out, υπό κατάρρευση τα δίκτυα
Aπροετοίμαστοι Ευρωπαίοι για μία παρατεταμένη διακοπή ρεύματο, προειδοποιεί η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας
Σχετικά Άρθρα
H υπουργός Άμυνας της Αυστρίας προειδοποιεί ότι οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολυήμερα black out τα οποία θα στερήσουν από το 1/3 των Ευρωπαίων τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.
Η Klaudia Tanner έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Die Welt.
«Το ερώτημα δεν είναι αν θα έρθει (το black out) αλλά πότε θα έρθει», είπε η Tanner, κατηγορώντας τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Για τον Putin, οι επιθέσεις χάκερ στη δυτική τροφοδοσία είναι ένα εργαλείο υβριδικού πολέμου.
Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι αυτό είναι απλώς μια θεωρία. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για black out στην Αυστρία και την Ευρώπη», πρόσθεσε.
Οι αυστριακές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να δημιουργήσουν 100 αυτάρκεις στρατώνες έως το 2025 που θα είναι σε θέση να συντηρηθούν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, εάν διακοπεί σοβαρά ο ενεργειακός εφοδιασμός.

Απροετοίμαστοι οι Ευρωπαίοι

Η Tanner μίλησε για το πόσο απροετοίμαστοι ήταν οι Ευρωπαίοι για την παρατεταμένη διακοπή ρεύματος προειδοποιώντας ότι «το ένα τρίτο των πολιτών δεν θα είναι σε θέση να εφοδιαστεί το αργότερο την τέταρτη ημέρα του black out».
Ενώ ο Vladimir Putin παραμένει ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, άλλοι έχουν επισημάνει την υπερβολική εξάρτηση της Ευρώπης από την «πράσινη ενέργεια» και το κλείσιμο των παραδοσιακών σταθμών με καύση άνθρακα και πυρηνικών σταθμών ως έναν από τους κύριους λόγους για την αύξηση του κινδύνου διακοπής ρεύματος.

Η πράσινη ενέργεια τιμωρεί την Ευρώπη

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, η χώρα έχει μόνο τρεις εναπομείναντες πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, με τους βουλευτές να πρέπει ακόμη και να ψηφίσουν για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους έως το 2023 μετά από προηγούμενα σχέδια να τους κλείσουν.
Οι Γερμανοί που αγοράζουν ηλεκτρικές θερμάστρες εν αναμονή της διακοπής της παροχής φυσικού αερίου απειλούν να προκαλέσουν τεράστια αιχμή στη ζήτηση που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Υπό κατάρρευση τα δίκτυα


«Αν όλοι άνοιγαν έναν αερόθερμο στο σπίτι, θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να διπλασιάζουμε σχεδόν την υπάρχουσα δομή δικτύου σε κάθε δρόμο», δήλωσε ο Peter Lautz, ο επικεφαλής της εταιρείας κοινής ωφελείας Stadtwerke Wiesbaden Netz.
Πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, πόλεις σε όλη τη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν αθλητικούς χώρους και εκθεσιακούς χώρους ως «χώρους προθέρμανσης» για να βοηθήσουν τους παγωμένους πολίτες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.
Ο κορυφαίος αξιωματούχος του Πράσινου Κόμματος Winfried Kretschmann προκάλεσε διαμάχη νωρίτερα φέτος προτείνοντας στους Γερμανούς να χρησιμοποιούν πετσέτες αντί να κάνουν ντους, καθώς και να αγοράζουν ακριβά συστήματα οικολογικής θέρμανσης που δεν είναι οικονομικά προσιτά για τον μέσο άνθρωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης