Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Οργή για τη συμμετοχή Γάλλων πολιτικών σε διαδηλώσεις Κούρδων

Τουρκία: Οργή για τη συμμετοχή Γάλλων πολιτικών σε διαδηλώσεις Κούρδων
Οργή Άγκυρας για τη συμμετοχή Γάλλων πολιτικών σε διαδηλώσεις Κούρδων
Επίθεση κατά Γάλλων πολιτικών που συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Παρίσι, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τη δολοφονία τριών Κούρδων από έναν 69χρονο την προηγούμενη Παρασκευή 29/12, εξαπέλυσε η τουρκική κυβέρνηση.
Την οργή της Άγκυρας προκάλεσε το γεγονός ότι ορισμένοι διαδηλωτές κυμάτιζαν σημαίες του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ κρατούσαν και αφίσες του φυλακισμένου ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός αυτό στη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολόνα, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχαν, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
"Ο υπουργός Τσαβούσογλου... τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να παρευρίσκονται Γάλλοι πολιτικοί σε εκδηλώσεις (διαδηλώσεις) στις οποίες κυματίζονταν σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και αφίσες του αρχηγού της. Είπε ότι η Γαλλία δεν πρέπει να επιτρέπει τέτοιες δραστηριότητες", ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έκανε γνωστό τη Δευτέρα ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα για να καταγγείλει τη "συμμετοχή” Γάλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και πολιτικών "στην αντιτουρκική προπαγάνδα”.
Εν τω μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από την αστυνομία να ενισχύσει την προστασία της κουρδικής κοινότητας μετά τις δολοφονίες, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν, ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε το συμβάν λέγοντας ότι οι Κούρδοι έγιναν στόχος "ειδεχθούς" επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης