Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψε 8% η μετοχή της Tesla, n Morgan Stanley την θεωρεί αγοραστική ευκαιρία με τιμή-στόχο τα 250 δολάρια

Ανέκαμψε 8% η μετοχή της Tesla, n Morgan Stanley την θεωρεί αγοραστική ευκαιρία με τιμή-στόχο τα 250 δολάρια
Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνολική χρηματιστηριακή αξία είχε φθάσει στα 1,3 τρισεκ. δολάρια σχεδόν έχασε 900 δισεκ. δολάρια σε αξία… στο χρηματιστήριο…η τρέχουσα αξία διαμορφώνεται στα 384 δισεκ. δολάρια
Μετά το sell-off των προηγούμενων εβδομάδων, με σημαντικά κέρδη 8,08% έκλεισε στις 29 Δεκεμβρίου 2022 η μετοχή της Tesla του Elon Musk, τερματίζοντας την ημέρα στα 121,82 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση ύψους 384,67 δισεκ. δολαρίων. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνολική χρηματιστηριακή αξία είχε φθάσει στα 1,3 τρισεκ. δολάρια σχεδόν έχασε 900 δισεκ. δολάρια σε αξία… στο χρηματιστήριο…
Τα υψηλά έτους για την μετοχή ήταν τα 382 δολάρια περίπου η μετοχή διαπραγματεύεται πλέον στα 121,8 με 122 δολάρια.

Σε έκθεση της η Morgan Stanley ενώ μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Tesla από 330 δολάρια ανά μετοχή σε 250 δολάρια, ωστόσο τόνισε ότι η πρόσφατη μεγάλη πτώση στην μετοχή δημιουργεί ευκαιρίες αγοράς.
Η Tesla σημείωσε εντυπωσιακή πτώση -45% τον Δεκέμβριο, και ενώ ορισμένοι σκεπτικιστές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η μετοχή θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω η Morgan Stanley υποστήριξε ότι το πρόσφατο sell off στην μετοχή είναι απόρροια προσφορά EV ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ξεπερνάει τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα για πρώτη φορά μετά τον Covid και τους «τεχνικούς παράγοντες».

«Πιστεύουμε ότι το 2023 διαμορφώνεται ως έτος επαναφοράς για την αγορά EV ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπου τα τελευταία 2 χρόνια ζήτησης που υπερβαίνει την προσφορά θα αντιστραφεί αφού η προσφορά θα υπερβαίνει τη ζήτηση.
Σε αυτό το περιβάλλον, πιστεύουμε ότι οι παίκτες που χρηματοδοτούνται από τον εαυτό τους (μη -εξαρτώνται από εξωτερική χρηματοδότηση) με αποδεδειγμένη ηγετική θέση στην διαχείριση του κόστους σε όλη την αλυσίδα αξίας (από την κατασκευή έως την προμήθεια υλικών) μπορούν να είναι νικητές», ανέφερε η Morgan Stanley.

«Πιστεύουμε ότι η Tesla μπορεί να είναι σε θέση να επεκτείνει το προβάδισμά της έναντι των ανταγωνιστών της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η Morgan Stanley υποστηρίζει ότι η Tesla είναι μια από τις καταλληλότερες εταιρίες για να χειριστεί τους αντίθετους ανέμους στα μακροοικονομικά δεδομένα.,

Για τις παραδόσεις του τέταρτου τριμήνου 2022, η Morgan Stanley εκτιμά ότι περίπου 399.000 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για 429.000 αυτοκίνητα.
Η Morgan Stanley μείωσε την τιμή στόχο στα 250 δολάρια από 330 δολάρια προηγουμένως.
Από η μείωση, 43 δολαρίων σχετίζονται με το Core TSLA Auto λόγω των μεγαλύτερων επιπέδων έκπτωσης τιμής, μείωση 12 δολαρίων αποδίδεται στο Mobility και 25 δολάρια προέρχεται από τις Υπηρεσίες Δικτύου.
Στην αναθεωρημένη τιμή 250 δολάρια ως τιμή στόχο για την Tesla ισοδυναμεί με 24 φορές τα EBITDA του 2025…

MS_tesla_2.png
MS_tesla_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης