Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ιστορική απόφαση για τον αθλητισμό, ίσες αμοιβές σε άνδρες και γυναίκες

ΗΠΑ: Ιστορική απόφαση για τον αθλητισμό, ίσες αμοιβές σε άνδρες και γυναίκες
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι συμμετέχουν σε εθνικές ομάδες θα πληρώνονται και θα πριμοδοτούνται το ίδιο
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πέρασε έναν ιστορικό νόμο για τον αθλητισμό καθώς για πρώτη φορά στον πλανήτη μία χώρα επιβάλει ισότιμους μισθούς σε άνδρες και γυναίκες.
Ήδη το μέτρο αυτό το έχει ξεκινήσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, που μάλιστα ανακοίνωσε πως τα έσοδα από το πρόσφατο Μουντιάλ στο Κατάρ, θα μοιραστούν 50-50 με την εθνική γυναικών.
Το νομοσχέδιο «Equal Pay for Team USA Act» το οποίο θα επικυρωθεί μόλις το υπογράψει ο Biden, θα καταστήσει υποχρεωτική την παροχή ίσων αμοιβών και παροχών σε όσους εκπροσωπούν τις ΗΠΑ στον αθλητισμό, με αυτό το μέτρο να επεκτείνεται σε όλα τα εθνικά αθλήματα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι συμμετέχουν σε εθνικές ομάδες θα πληρώνονται και θα πριμοδοτούνται το ίδιο, ενώ σημαίνει επίσης, ότι η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOPC) θα μπορεί να καθορίσει τις παραβάσεις και ποια αθλήματα αναγνωρίζονται και εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της. Το εντυπωσιακό είναι πως το εν λόγω νομοσχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης