Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιστροφή του Covid - Βρετανία και Γαλλία απορρίπτουν τα σχέδια της Ιταλίας για υποχρεωτικά tests στην Ευρώπη

Η επιστροφή του Covid - Βρετανία και Γαλλία απορρίπτουν τα σχέδια της Ιταλίας για υποχρεωτικά tests στην Ευρώπη
Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι θα απαιτούνται υποχρεωτικά tests σε όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης (29/12/2022) ότι επί του παρόντος δεν σχεδιάζουν να επαναφέρουν υποχρεωτικά τεστ Covid-19 ή πρόσθετες απαιτήσεις για ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα.
«Από επιστημονική άποψη, δεν υπάρχει λόγος σε αυτό το στάδιο να επαναφέρουμε τους ελέγχους στα σύνορα», δήλωσε η Brigitte Autran επικεφαλής της γαλλικής επιτροπής αξιολόγησης κινδύνων για την υγεία COVARS, στο  Radio Classique, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται καθώς πολλά κράτη ανακοίνωσαν νέα μέτρα ως απάντηση στη χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid από την Κίνα εν μέσω ύποπτης αύξησης λοιμώξεων αλλά μειωμένων εγχώριων δοκιμών.

Μέτρα από την Ιταλία

Το Πεκίνο τη Δευτέρα (26/12/2022) απέσυρε την πολιτική καραντίνας κατά την άφιξη, με αποτέλεσμα πολλοί να κλείσουν τα πρώτα τους ταξίδια στο εξωτερικό εδώ και χρόνια.
Η Ιταλία, το επίκεντρο της αρχικής επιδημίας στην Ευρώπη στις αρχές του 2020, έγινε την Τετάρτη (28/12) η πρώτη χώρα στην ΕΕ που ανακοίνωσε ότι θα απαιτούνται υποχρεωτικά tests σε όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα.
Σε μια πτήση της 26ης Δεκεμβρίου από την Κίνα προς το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου, το 52% των επιβατών βρέθηκε θετικό στον Covid, ανέφερε η la Repubblica, αναφέρει το CNBC.
Γερμανοί, Πορτογάλοι και Αυστριακοί αξιωματούχοι φάνηκαν επίσης απρόθυμοι να εισαγάγουν νέα μέτρα.
Ωστόσο, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα tests της χώρας της μπορεί να μην είναι αναποτελεσματικά εάν δεν εφαρμοστούν σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς πολλοί ταξιδιώτες εισέρχονται στην Ιταλία μέσω άλλων χωρών Schengen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης