Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις μετοχές των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών - Φόβοι για Κίνα και covid-19

Πτώση στις μετοχές των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών - Φόβοι για Κίνα και covid-19
Kλιμακώνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της εξάπλωσης των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι μετοχές των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της εξάπλωσης των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα.
Ο γερμανικός αερομεταφορέας Deutsche Lufthansa καθώς και οι ανταγωνιστές Air France KLM και International Consolidated Airlines Group σημειώναν απώλειες 3% στον πανευρωπαϊκό STOXX 600.
Την Πέμπτη, η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ένα άτυπο συμβούλιο που συμβουλεύει υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους - ζήτησε κοινή δράση για την αντιμετώπιση μιας πιθανής αύξησης των κρουσμάτων COVID-19, καθώς η Κίνα αρχίζει να αίρει τους μακροχρόνιους αυστηρούς περιορισμούς της για την πανδημία.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους κανόνες καραντίνας για τις αφίξεις στις 8 Ιανουαρίου, προκαλώντας ελπίδες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να ξεπεράσει την εποχή των αυστηρών κανονισμών για τον κορωνοϊό.
Αλλά αυτή η αισιοδοξία δείχνει σημάδια εξασθένισης καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη τη χώρα.
"Ο συντονισμός των εθνικών αντιδράσεων σε σοβαρές διασυνοριακές απειλές για την υγεία είναι ζωτικής σημασίας", ανέφερε η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας της ΕΕ σε tweet της.
Η δήλωση έρχεται μετά την Τετάρτη, όταν οι ΗΠΑ και η Ιταλία προστέθηκαν σε έναν κατάλογο εθνών - συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν - που απαιτούν απόδειξη αρνητικών εξετάσεων COVID για τους εισερχόμενους αεροπορικούς ταξιδιώτες από την Κίνα.
Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας Orazio Schillaci δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη για να "διασφαλιστεί η επιτήρηση και η ανίχνευση" τυχόν παραλλαγών του COVID-19.
Προέτρεψε επίσης τις Βρυξέλλες να θεσπίσουν έναν κανόνα δοκιμών σε όλο το μπλοκ για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από την Κίνα, υποστηρίζοντας ότι πολλοί Κινέζοι επιβάτες εισέρχονται στη χώρα μέσω της ζώνης ελεύθερων ταξιδιών της ΕΕ.
Αξιωματούχοι υγείας από τη βόρεια ιταλική περιφέρεια της Λομβαρδίας δήλωσαν ότι διαπιστώθηκαν υψηλά ποσοστά μόλυνσης σε δύο πρόσφατες πτήσεις που έφτασαν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο από την Κίνα.
Σε μία από τις πτήσεις το 52% των 120 επιβατών που επέβαιναν σε αυτήν βρέθηκε θετικό, όπως και το 38% μιας άλλης πτήσης 92 επιβατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης