Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο εφιάλτης του Covid επιστρέφει – Και οι Αμερικανοί θα ζητούν αρνητικό test για όλες τις αφίξεις από την Κίνα

Ο εφιάλτης του Covid  επιστρέφει – Και οι Αμερικανοί θα ζητούν αρνητικό test για όλες τις αφίξεις από την Κίνα
Στη Γερμανία, οι υγειονομικές αρχές «παρακολουθούν στενά» την κατάσταση στην Κίνα
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν από ταξιδιώτες, που προέρχονται από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ Covid - 19 από τις 5 Ιανουαρίου 2023.
Από τα μεσάνυχτα της 5ης Ιανουαρίου, «όλοι οι ταξιδιώτες ηλικίας 2 ετών και άνω» θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για Covid-19 στο οποίο υποβλήθηκαν εντός 48 ωρών πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα.
Το μέτρο ισχύει για τις πτήσεις από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εκφράσει ανησυχία ότι η ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα θα μπορούσε να προκαλέσει την εμφάνιση νέων παραλλαγών του ιού. «Οι δειγματοληψίες για την καταμέτρηση των νέων κρουσμάτων έχουν μειωθεί» στην Κίνα, υπογράμμισε αμερικανός αξιωματούχος.
Τα αρνητικά τεστ για Covid-19 (PCR ή αντιγόνου) πρέπει να επιδεικνύονται σε ελέγχους των αεροπορικών εταιρειών κατά την αναχώρηση των ταξιδιωτών.
Όσοι έχουν διαγνωστεί θετικοί τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από το ταξίδι, θα μπορούν εναλλακτικά να επιδείξουν βεβαίωση ανάρρωσης.
Ανάλογα μέτρα έχουν λάβει οι αρχές πολλών χωρών - όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ινδία - επιβάλλοντας υποχρεωτικά τεστ για ανίχνευση της Covid-19 σε ταξιδιώτες από την Κίνα.
Μετά τη χαλάρωση της αυστηρής πολιτικής κατά της εξάπλωσης της Covid-19, η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή έκρηξη του αριθμού των μολύνσεων.
Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και οι κάτοικοι αγωνιούν για τις ελλείψεις φαρμάκων.

To Bloomberg αναφέρει ότι οι ιταλικές υγειονομικές αρχές θα αρχίσουν να υποβάλλουν σε tests όλες τις αφίξεις από την Κίνα για Covid αφού σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες σε δύο πτήσεις προς το Μιλάνο βρέθηκαν να έχουν τον ιό.
Επιπλέον, στη Γερμανία, οι υγειονομικές αρχές «παρακολουθούν στενά» την κατάσταση στην Κίνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Sebastian Guelde.

Μαζική «έξοδος» των Κινέζων

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε στις 26 Δεκεμβρίου 2022 ότι η χώρα θα τερματίσει όλες τις απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από τις 8 Ιανουαρίου 2023.
Κρίσιμης σημασίας για τον υπόλοιπο κόσμο, όπως αναφέρουν οι The Epoch Times είναι τα στοιχεία από ταξιδιωτικές τοποθεσίες δείχνουν πως οι Κινέζοι κάτοικοι σπεύδουν να κάνουν κράτηση για ταξίδια στο εξωτερικό.
Η κινεζική ταξιδιωτική πλατφόρμα Tongcheng Travel δημοσίευσε στοιχεία στις 27 Δεκεμβρίου, που δείχνουν ότι ο αριθμός των αναζητήσεων για βίζες για έξοδο στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 10 φορές και ο όγκος αναζητήσεων των διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων αυξήθηκε κατά 850%.
Η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μεταξύ των προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης