Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Πάνω από 10.000 Πολωνοί πολεμούν μαζί με τους Ουκρανούς – Μισθοφόροι από 30 χώρες κατά των Ρώσων στο Luhansk

Αποκάλυψη: Πάνω από 10.000 Πολωνοί πολεμούν μαζί με τους Ουκρανούς – Μισθοφόροι από 30 χώρες κατά των Ρώσων στο Luhansk
Έως και 10.000 Πολωνοί έχουν περάσει στο ανατολικό μέτωπο από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022
Περισσότεροι από 10.000 Πολωνοί έχουν λάβει μέρος στις εχθροπραξίες στο πλευρό του Κιέβου από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε στις 28 Δεκεμβρίου 2022 ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε Μαζί με τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, έως και 10.000 Πολωνοί έχουν περάσει στο ανατολικό μέτωπο από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022.
«Μιλάω για εκείνους που συμμετείχαν απευθείας στις εχθροπραξίες στην πρώτη γραμμή.
Εάν προσθέσουμε εκπαιδευτές που εκπαίδευσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τότε μπορούμε να προσθέσουμε με ασφάλεια άλλους 2.000», δήλωσε ο Rogov στο TASS.
Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός των Πολωνών μισθοφόρων στην Ουκρανία καθώς ανακατατάσσονται συνεχώς.

Μισθοφόροι από 30 χώρες στο Luhansk

Σύμφωνα με τον Rogov, η πολωνική κυβέρνηση σχεδιάζει επί του παρόντος να αποποινικοποιήσει τη συμμετοχή Πολωνών στρατιωτικών σε εχθροπραξίες εκτός Πολωνίας.
Για το σκοπό αυτό, κατατέθηκε αντίστοιχο νομοσχέδιο στην πολωνική Βουλή.
«Αυτός ο νόμος νομιμοποιεί αναδρομικά ό,τι έχει ήδη εφαρμοστεί από το 2014.
Αν του ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, οι Πολωνοί συμμετέχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία από το 2014, αλλά ο αριθμός τους ήταν πολύ μικρότερος», είπε ο Rogov.
Στις 26 Δεκεμβρίου, ο Andrei Marochko, αξιωματικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας Luhansk είπε ότι μισθοφόροι από περισσότερες από 30 χώρες πολεμούσαν στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Είχε ακούσει γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και πολωνικά, είπε ο Marochko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης