Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σημαντική πτώση 4% στις πωλήσεις κατοκιών για έκτο συνεχόμενο μήνα - Στο 38,7% η πτώση σε ετήσια βάση

ΗΠΑ: Σημαντική πτώση 4% στις πωλήσεις κατοκιών για έκτο συνεχόμενο μήνα - Στο 38,7% η πτώση σε ετήσια βάση
Στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 χρόνων μειώθηκαν οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Τα συμβόλαια για αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο, καταγράφοντας πτώση για έκτο συνεχόμενο μήνα.
Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε ότι ο Δείκτης Εκκρεμών Πωλήσεων Κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, υποχώρησε 4% στο 73,9 τον περασμένο μήνα από το ήδη καθοδικά αναθεωρημένο 77,0 του Οκτωβρίου.
Οι πωλήσεις Νοεμβρίου αντιπροσωπεύουν μάλιστα τη χαμηλότερη μέτρηση - εκτός από τη βραχύβια πτώση τους πρώτους μήνες της πανδημίας - από τότε που η Ένωση Μεσιτών παρουσίασε τον δείκτη το 2001.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι τα συμβόλαια, τα οποία γίνονται πωλήσεις μετά από έναν ή δύο μήνες, θα μειωνόταν κατά 0,8%.
Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 37,8% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση.
«Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν τη δεύτερη χαμηλότερη μηνιαία ένδειξη τα τελευταία 20 χρόνια καθώς τα επιτόκια, τα οποία ανέβηκαν με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς που έχουν καταγραφεί φέτος, μείωσαν δραστικά τον αριθμό των υπογραφών συμβολαίων για αγορά κατοικίας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του NAR Lawrence Yun.
«Η πτώση των πωλήσεων κατοικιών και των κατασκευών έχει πλήξει την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα».

2022-12-28_07-02-49.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης