Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέχνασμα θεωρούν το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας οι Ρώσοι - Οι Ουκρανοί καταρρέουν στο Donetsk, θα επιτεθούν στο Luhansk

Τέχνασμα θεωρούν το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας οι Ρώσοι - Οι Ουκρανοί καταρρέουν στο Donetsk, θα επιτεθούν στο Luhansk
Γιατί οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν ξεκινούν στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, γιατί να περιμένουμε δύο μήνες; - Είναι ουκρανικό τέχνασμα
Το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας που θα παρουσιάσει τέλη Φεβρουαρίου 2023 με την εμπλοκή του ΟΗΕ είναι απάτη για να κερδίσει χρόνο… στο στρατιωτικό μέτωπο όπου καταρρέει…αναφέρουν ρώσοι αξιωματούχοι…
Ταυτόχρονα υπενθυμίζουν ότι στο ειρηνευτικό σχέδιο θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι 4 περιοχές που πρόσφατα προσαρτήθηκαν στην Ρωσική Ομοσπονδία, χωρίς αυτές το ειρηνευτικό σχέδιο δεν είναι ούτε ειρηνευτικό ούτε καν σχέδιο…

Εν τω μεταξύ ο ουκρανικός στρατός καταρρέει στο Donetsk αφού οι ρώσοι, οι Τσετσένοι και οι Wagner προελαύνουν προς το Soledar όπου ετοιμάζουν επίθεση κατάληψης….
Οι Ουκρανοί καθημερινά καταγράφουν ακραίες απώλειες εν καιρώ πολέμου στις 27 Δεκεμβρίου 2022 έχασαν 170 στρατιώτες στο μέτωπο του Luhansk που εστιάζει ο Ουκρανικός στρατός.
Μάλιστα προετοιμάζουν επίθεση προς Kremennaya καθώς και προς τις κατευθύνσεις Kupyansk και Krasnolimansk

Το ειρηνευτικό σχέδιο να συμπεριλάβει και τα νέα εδάφη

Κανένα «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν ληφθεί υπόψη η είσοδος τεσσάρων νέων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία, του Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson ανέφερε ο γραμματέας Τύπου του Putin Dm. Peskov.
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία, ας ξεκινήσουμε με αυτό».
«Και πάλι, δεν μπορεί να υπάρξει «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία που να μην λαμβάνει υπόψη τις σημερινές πραγματικότητες και την είσοδο τεσσάρων νέων περιοχών στη Ρωσία»…

Το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας είναι τέχνασμα

Το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας είναι τέχνασμα επιδιώκει να κερδίσει χρόνο για να ενισχύσει τα στρατεύματά του ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας της κοινωνίας των πολιτών We Are Together with Russia Vladimir Rogov.
Η πρόταση των αξιωματούχων της Ουκρανίας να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τη Ρωσία στα Ηνωμένα Έθνη αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για την εξαγορά χρόνου ώστε οι ουκρανικές δυνάμεις να μπορούν να ανασυνταχθούν και να λάβουν επιπλέον υποστήριξη από τη Δύση.
Είναι σαν τις συμφωνίες του Μινσκ ξανά.
Θέλουν να πετύχουν κατάπαυση του πυρός, να κερδίσουν χρόνο και στο μεσοδιάστημα να λάβουν νέα υποστήριξη και όπλα από την Δύση.
Δεν είναι μυστικό οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τεράστιο πρόβλημα με τα πυρομαχικά.
Είναι μια στρατηγική για να κερδίσεις χρόνο για να ανασυνταχθείς, ώστε μετά να αντεπιτεθούν…

Γιατί οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν ξεκινούν στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, γιατί να περιμένουμε δύο μήνες; - Είναι ουκρανικό τέχνασμα

Απλώς μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες - όπως είναι το συμπέρασμα του Γενικού Επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που επαναλαμβάνουν και οι δυτικοί - η Ρωσία θα έχει ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα με μονάδες μάχης που λειτουργούν καλά, οι οποίες υποστηρίζονται από ισχυρό πυροβολικό.
«Οι θέσεις μας δυναμώνουν τώρα, το ηθικό των στρατευμάτων αυξάνεται, εξάγονται τα σωστά συμπεράσματα από τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην αρχική φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και αυτά τα προβλήματα επιλύονται αρκετά γρήγορα».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και του Ουκρανικού στρατού συνεχίζονται στο Bakhmut και στο Soledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο ενός σχολείου στα βόρεια του Bakhmutske.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο Debrova.
Οι ρωσικές δυνάμεις έλπληξαν την 11η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας κοντά στο Torskoye με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
Η Ρωσία έπληξε τους Ουκρανούς κοντά στο Kramatorsk με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
Έως και 40 Ουκρανοί στρατιώτες, 4 τεθωρακισμένα οχήματα και 2 pickup καταστράφηκαν στο μέτωπο Krasniy-Lyman.
Επίσης έως και 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί, 3 τεθωρακισμένα οχήματα και 7 οχήματα καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην περιοχή του Donetsk.
Στα δυτικά σύνορα του Luhansk, περισσότεροι από 170 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη απόπειρας εισβολής στις περιοχές Nevskoye, Novolyubovka και Makeevka στα δυτικά σύνορα του Luhansk.

Συνολικά στο Ανατολικό μέτωπο σκοτώθηκαν 270 Ουκρανοί στρατιώτες σε μια ημέρα… η σφαγή των Ουκρανών συνεχίζεται…

Η Ουκρανία σχηματίζει εφεδρείες ομάδων κρούσης στις κατευθύνσεις Kupyansk και Krasnolimansk

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχηματίζουν εφεδρεία ομάδων κρούσης στις κατευθύνσεις Krasnolimansk και Kupyansk. «Δημιουργούνται νέοι χώροι συγκέντρωσης όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συσσωρεύονται αποθέματα υλικοτεχνικών μέσων και προμήθειες.
Τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιούν όλες τις εργασίες τους την νύχτα με μέγιστο μπλακάουτ…
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν έως και 30 Ουκρανούς στρατιώτες στην κατεύθυνση Kupyansk…

Οι Ουκρανοί μπορεί να εισβάλλουν στην Kremennaya

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) μπορούν να εισβάλλουν στην πόλη Kremennaya στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk (LPR) από τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα προειδοποιούν αξιωματούχοι του Luhansk.
Η ουκρανική διοίκηση, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Kremennaya, θεωρεί αυτή την κατεύθυνση ως προτεραιότητα για την επίθεση που ετοιμάζει…
Οι τρέχουσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν την επιμελητεία των ουκρανικών στρατευμάτων, καθώς το έδαφος γύρω από την Kremennaya είναι κυρίως αμμώδες και το κωνοφόρο δάσος κοντά στην πόλη μπορεί να συμβάλει των Ουκρανών.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις παρατήρησαν ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν στις πρώτες γραμμές του μετώπου.
Η αύξηση του αριθμού των γυναικών στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καταγράφεται και στις πίσω περιοχές της ζώνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Συγκεκριμένα, ο τοπικός πληθυσμός της Περιφέρειας Kharkiv σημειώνει ότι οι στρατιωτικές περίπολοι πραγματοποιούνται από γυναίκες που ελέγχουν συχνά αυτοκίνητα σε οδοφράγματα στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Svatove στο Luhansk

Kadyrov: Οι Ουκρανοί αντικαθιστούν τις βαριές απώλειες με νεοσύλλεκτους…

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες και αναγκάζονται να αντικαταστήσουν τους νεκρούς στρατιώτες με «ανεκπαίδευτους πρωτάρηδες», ανέφερε ο επικεφαλής της Τσετσενίας R. Kadyrov.
Οι προηγούμενες μέρες ήταν αρκετά γεμάτες με γεγονότα για τα ουκρανικά στρατεύματα και τους σχηματισμούς του ΝΑΤΟ. Φυσικά, αυτές οι εξελίξεις δεν ήταν πολύ καλές γι' αυτούς.
Ουκρανοί και ΝΑΤΟ υφίσταται τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, ενώ όσοι παραμένουν στις τάξεις του είναι αποθαρρυμένοι.
Ο ουκρανικός στρατός στρατολογεί μη εκπαιδευμένους πρωτάρηδες, που δεν ξέρουν καν πώς να κρατούν σωστά τα όπλα τους…
«Η ειδική επιχείρηση για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών του Donbass προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο.
Στο τρέχον στάδιο της ειδικής επιχείρησης, οι Τσετσένοι μαχητές δεν βλέπουν σοβαρά εμπόδια.
Τα επιχειρησιακά καθήκοντα εκπληρώνονται μεθοδικά και χωρίς βιασύνη, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ανθρώπινες απώλειες.
Οι νέες μέθοδοι πολέμου και η έγκαιρη αναδιάταξη των στρατευμάτων έχουν προφανώς ωφελήσει τα στρατεύματά μας και οι επιτυχίες μας σε όλους τους σημαντικούς τομείς το επιβεβαιώνουν», δήλωσε ο Τσετσένος ηγέτης.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο Svatove - Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις στη γραμμή Svatove - Kreminna στις 27 Δεκεμβρίου 2022. Πολλές ρωσικές πηγές ανέφεραν στις 27 Δεκεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις - συμπεριλαμβανομένων στοιχείων της 144ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων και του 254ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων που δρούσε προηγουμένως στην περιοχή Izyum - απέκρουσαν Ουκρανικές επιθέσεις στον τομέα Svatove-Kreminna.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα ρωσικό οχυρό κοντά στο Chervonoopopivka (περίπου 5 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται και αναπτύσσουν ενισχύσεις από την Περιφέρεια Kharkiv για να επαναλάβουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kreminna - Svatove και την πόλη Kreminna…

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Bakhmut μπορεί να πλησιάζουν στο αποκορύφωμα όπως έκαναν οι ρωσικές δυνάμεις στη Kherson τον Αύγουστο του 2022.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty ανέφερε στις 27 Δεκεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή Bakhmut δεν λειτουργούν πλέον ως ομάδες τάγματος και αντ' αυτού επιχειρούν σε μικρότερες ομάδες 10-15 στρατιωτών.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τον ρυθμό των επιθετικών επιχειρήσεων για την κατάληψη του Soledar.
Στρατιώτες Wagner ενέτειναν τις επιθετικές επιχειρήσεις για την κατάληψη του Soledar και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις 3 χλμ. νοτιοανατολικά του Soledar).
Οι ρώσοι προχωρούν προς το Soledar από θέσεις στα νοτιοανατολικά και ανατολικά του Soledar και από θέσεις βορειοανατολικά του Soledar κοντά στο Yakovlvika (6 χλμ βορειοανατολικά του Soledar).

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από το Bakhmut στις 27 Δεκεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση κοντά στο Dyliivka (16 χλμ. νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι Wagner ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν σκληρές μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων στο Opytne (4 χιλιόμετρα νότια του Bakhmut) σημειώνοντας επιτυχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης