Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τρεις στις πέντε βιομηχανικές ενώσεις αναμένουν πτώση παραγωγής το 2023 - Βραχνάς η ακριβή ενέργεια

Γερμανία: Τρεις στις πέντε βιομηχανικές ενώσεις αναμένουν πτώση παραγωγής το 2023 - Βραχνάς η ακριβή ενέργεια
Απο τις 49 βιομηχανικές ενώσεις που συμμετείχαν στην έρευνα του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου IW, οι 30 δήλωσαν ότι αναμένουν μείωση της παραγωγής και μόνο 13 δήλωσαν ότι αναμένουν αύξηση
Σχετικά Άρθρα
Τρεις στις πέντε γερμανικές βιομηχανικές ενώσεις είναι απαισιόδοξες για το επόμενο έτος και αναμένουν ότι οι εταιρείες μέλη τους θα μειώσουν την παραγωγή τους, καθώς οι υψηλές τιμές ενέργειας δεν δείχνουν σημάδια υποχώρησης.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, από τις 49 βιομηχανικές ενώσεις που συμμετείχαν στην έρευνα του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου IW, οι 30 είπαν ότι αναμένουν μείωση της παραγωγής από τα μέλη τους, ενώ 13 δήλωσαν ότι αναμένουν αύξηση της παραγωγής.
Σχεδόν 40 ενώσεις δήλωσαν ότι η τρέχουσα κατάσταση για τις εταιρείες μέλη τους είναι χειρότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο, όταν πολλοί υπέθεταν ότι τα χειρότερα από την πανδημία του κορωνοϊού είχαν ξεπεραστεί.
Με τον πληθωρισμό σε ιστορικά υψηλά 40 ετών, η διάθεση στη γερμανική οικονομία δεν έχει ανακάμψει, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου.
«Οι επιχειρήσεις δεν αναμένουν ότι οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα υποχωρήσουν ξανά στα προ κρίσης επίπεδα στο άμεσο μέλλον. Αυτό θολώνει πολύ τις προοπτικές για το επόμενο έτος», δήλωσε ο οικονομικός ειδικός της IW, Michael Groemling ενώ προειδοποίησε ότι η κατάσταση για τις επιχειρήσεις έντασης ενέργειας είναι ιδιαίτερα επισφαλής καθώς βασική προϋπόθεση για την οικονομικά αποτελεσματική λειτουργία τους είναι η οικονομικά προσιτή ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης