Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση από de Guindos (ΕΚΤ) - Έρχεται ύφεση στην Ευρωζώνη, σε δοκιμασία νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ηχηρή προειδοποίηση από de Guindos (ΕΚΤ) - Έρχεται ύφεση στην Ευρωζώνη, σε δοκιμασία νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Ο de Guindos είπε  ότι η Ευρωζώνη θα περάσει σε ύφεση, που όμως θα είναι «βραχύχρονη και ρηχή»
Σχετικά Άρθρα
H Eυρωζώνη αντιμετωπίζει μια «πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση» που «θα αποτελέσει δοκιμασία για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Luis de Guindos.
«Οι υψηλοί ρυθμοί πληθωρισμού που βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη συμπίπτουν με οικονομική επιβράδυνση και χαμηλή ανάπτυξη», δήλωσε μιλώντας στην Ισπανική Συνομοσπονδία Ενώσεων Νέων Επιχειρηματιών, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
«Είναι πολύ σημαντικό τα άτομα και οι επιχειρήσεις να είναι συνετά και να επικεντρώνουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».
Στις παρατηρήσεις του, ο Guindos επανέλαβε τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι σχεδιαστές πολιτικής της ΕΚΤ στην απόφασή τους για τα επιτόκια της 15ης Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των νέων οικονομικών προβλέψεων που δημοσιεύθηκαν εκείνη την ημέρα.
Ερωτηθείς για το πόσο θα αυξήσει η κεντρική τράπεζα τα επιτόκια, ο αντιπρόεδρός της επανέλαβε το γνωστό μοτίβο της ΕΚΤ ότι αυτό θα αποφασιστεί «συνεδρίαση τη συνεδρίαση και με βάση τα εισερχόμενα στοιχεία».
Ο Guindos τόνισε επίσης ότι η Ευρωζώνη θα περάσει μια «βραχύχρονη και ρηχή ύφεση» προτού η οικονομία αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
«Αυτή η κατάσταση αναμφίβολα αποτελεί πρόκληση για τις επιχειρήσεις και τη βιωσιμότητά τους», είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
«Με μια ύφεση στον ορίζοντα, η τρέχουσα υψηλή αβεβαιότητα καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να διανείμουν σωστά τα κεφάλαιά τους.
Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συνετοί», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης