Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Νέο πακέτο στήριξης 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στον πληθωρισμό

Ισπανία: Νέο πακέτο στήριξης 10 δισ. ευρώ για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στον πληθωρισμό
Χάρη στα μέτρα Sanchez, ο πληθωρισμός στην Ισπανία υποχώρησε τον Νοέμβριο στο 6,7%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα
Η Ισπανία ανακοίνωσε μέτρα 10 δισ. ευρώ για την ανακούφιση των πολιτών από την άνοδο του πληθωρισμού.
Πρόκειται για το τρίτο πακέτο στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση Sanchez φέτος, με το συνολικό ποσό της βοήθειας να ανέρχεται στα 45 δισ. ευρώ από τις αρχές του 2022.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το πακέτο περιλαμβάνει ένα έκτακτο επίδομα 200 ευρώ που θα δοθεί σε 4,2 εκατομμύρια νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα ώς και 27.000 ευρώ και την παράταση των φορολογικών περικοπών στους λογαριασμούς ενέργειας ώς το πρώτο μισό του επόμενου έτους. 
Τα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, που έχουν δοθεί άλλες δυο φορές φέτος, σε συνδυασμό με την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου το οποίο χρησιμοποιείται στην ηλεκτροπαραγωγή, είχαν μέχρι στιγμής αρκετή επιτυχία.
Ο πληθωρισμός στην Ισπανία υποχώρησε τον Νοέμβριο στο 6,7%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Στην πτώση του πληθωρισμού βοήθησε σημαντικά η μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος το Νοέμβριο κατά 22,4% έναντι του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης