Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκόπιμη παραπλάνηση της Δύσης από τον Putin – Δεν πρόσφερε καμία διαπραγμάτευση στην Ουκρανία

Σκόπιμη παραπλάνηση της Δύσης από τον Putin – Δεν πρόσφερε καμία διαπραγμάτευση στην Ουκρανία
Στόχος του είναι να ωθήσει την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις αναφέρει το Institute for the Study of War
Σχετικά Άρθρα
Για σκόπιμη εκστρατεία παραπλάνησης της Δύσης από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin σχετικά με την πρόθεση του να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία κάνει λόγο το αμερικανικό think tank, Institute for the Study of War.
Σύμφωνα με το think tank, οι δηλώσεις του Putin ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με όλα τα μέρη που εμπλέκονται στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι μέρος μιας σκόπιμης εκστρατείας παραπληροφόρησης που στοχεύει στο να παραπλανήσει τη Δύση ότι κάνει παραχωρήσεις.
«Ο Putin, σε τηλεοπτική συνέντευξη του, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι ο πόλεμος πλησιάζει σε «επικίνδυνο σημείο» και σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να υπερασπίζεται τους πολίτες της, προτού δηλώσει ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση» αναφέρει στην ανάλυση του το Ινστιτούτο.

Καμία απευθείας διαπραγμάτευση με την Ουκρανία

«Ο Putin δεν ανέφερε ρητά ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να διαπραγματευτεί απευθείας με την Ουκρανία, αντιθέτως διατήρησε την ψευδή αφήγησή του ότι η Ουκρανία - την οποία ονόμασε απλώς «η άλλη πλευρά» - είχε παραβιάσει τις διπλωματικές προσπάθειες που έκανε η Ρωσία πριν από την εισβολή της.
Οι συζητήσεις του Putin για διαπραγματεύσεις επικεντρώθηκαν σε υποτιθέμενες συζητήσεις με τη Δύση και όχι με την Ουκρανία και αντικατοπτρίζουν τις συνεχείς κατηγορίες του ότι η Ουκρανία είναι απλώς ένα δυτικό πιόνι χωρίς πραγματική κυβέρνηση» υποστηρίζει το think tank, επισημαίνοντας πως οι τοποθετήσεις αυτές του Putin δεν αποκλίνουν από τη ρητορική του γραμμή.
«Αντιθέτως, αυτές αποτελούν μέρος μιας σκόπιμης εκστρατείας πληροφόρησης που στοχεύει στην παραπλάνηση της Δύσης για να ωθήσει την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις» επισημαίνει το Institute for the Study of War, αναφέροντας μάλιστα πως το Κρεμλίνο, και σε αντίθεση με την πάγια τακτική, δεν έδωσε στη δημοσιότητα όλο το κείμενο της απομαγνητοφώνησης του Ρώσου προέδρου.

Η ανησυχία του Ρώσου προέδρου

Όπως αναφέρει το αμερικανικό think tank, ο Ρώσος πρόεδρος πιθανότατα ανησυχεί για την έλλειψη υποστήριξης από τη ρωσική ελίτ όσον αφορά τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης