Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Συνεχίζεται η πτώση της μετοχής με το βλέμμα στο εργοστάσιο της Σαγκάης

Tesla: Συνεχίζεται η πτώση της μετοχής με το βλέμμα στο εργοστάσιο της Σαγκάης
H Tesla σχεδιάζει να παρατείνει το χρονοδιάγραμμα της περιορισμένης παραγωγής στο εργοστάσιό της Σαγκάης τον Ιανουάριο
(upd) Πτώση πέριξ του 4% σημειώνουν και σήμερα οι μετοχές της Tesla, αφού το Reuters ανέφερε ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει να παρατείνει το χρονοδιάγραμμα της περιορισμένης παραγωγής στο εργοστάσιο της Σαγκάης τον Ιανουάριο.
Το εργοστάσιο της Σαγκάης θα λειτουργήσει την παραγωγή από τις 3 έως τις 19 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα σταματήσει την παραγωγή μονάδων EV από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου για ένα εκτεταμένο διάλειμμα για το κινεζικό νέο έτος.
Η περίοδος μεταξύ 21 και 27 Ιανουαρίου είναι αργία στην Κίνα.
Το Reuters ανέφερε επίσης πριν από λίγες ημέρες ότι η Tesla σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης κατευθυνόμενη προς την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου. Αυτό το εργοστάσιο αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής της Tesla κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022.
Εν τω μεταξύ, η Κίνα εξακολουθεί να δίνει μάχη με τη μαζική επιδημία COVID-19.
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σαββατοκύριακο ότι η Zhejiang, μια τεράστια βιομηχανική επαρχία κοντά στη Σαγκάη, αντιμετωπίζει ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα ημερησίως, αριθμός που θα μπορούσε να διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες.
Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν τη Δευτέρα στα 123,15 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 65% από την αρχή του έτους.

tesla.JPG

tesla2.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης