Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Παρέμβαση της κυβέρνησης στις ασφαλιστικές για κάλυψη των μεταφορών LNG σε ρωσικά ύδατα

Ιαπωνία: Παρέμβαση της κυβέρνησης στις ασφαλιστικές για κάλυψη των μεταφορών LNG σε ρωσικά ύδατα
Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να αναλάβουν επιπλέον ρίσκο
Σχετικά Άρθρα
Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να αναλάβουν επιπλέον ρίσκο για να συνεχίσουν να παρέχουν ασφάλεια ναυτικού πολέμου για τους φορτωτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα ρωσικά ύδατα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας.
Η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και η Υπηρεσία Φυσικών Πόρων και Ενέργειας υπέβαλαν το αίτημα σε επιστολή προς την ένωση γενικών ασφαλειών της χώρας.
Το Τόκιο θέλει να διασφαλίσει ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να εισάγει LNG από το έργο Sakhalin-2 στη Ρωσία, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.
Τρεις ιαπωνικές ασφαλιστικές εταιρείες που πρόκειται να σταματήσουν την κάλυψη ναυτιλιακών κινδύνων που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία από τον επόμενο μήνα βρίσκονται σε συζητήσεις με αντασφαλιστές για να επαναλάβουν τις εργασίες αυτές, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα.
Η Tokio Marine & Nichido Fire Insurance, η Sompo Japan Insurance και η Mitsui Sumitomo Insurance ενημέρωσαν την Παρασκευή τους πλοιοκτήτες ότι θα σταματήσουν να προσφέρουν θαλάσσια πολεμική ασφάλιση, η οποία καλύπτει ζημιές σε πλοία από πόλεμο στα ρωσικά ύδατα, από την 1η Ιανουαρίου, δήλωσαν εκπρόσωποι των εταιρειών.
 
Πώς θα επηρεαστεί το LNG

Η αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ιαπωνίας μεταξύ άλλων ενεργειακών προϊόντων και εμπορευμάτων.
Η απόφαση των ασφαλιστών προκλήθηκε από παγκόσμιες αντασφαλιστικές εταιρείες που δήλωσαν ότι δεν θα αναλάβουν πλέον κινδύνους πλοίων που σχετίζονται με τον πόλεμο, τον οποίο η Μόσχα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.
"Διαπραγματευόμαστε με διάφορους αντασφαλιστές για να αναλάβουμε την κάλυψη του πολέμου, προκειμένου να ξαναρχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας ασφαλίσεις ναυτικού πολέμου στην περιοχή", δήλωσε εκπρόσωπος της Tokio Marine, προσθέτοντας ότι ορισμένοι αντασφαλιστές έχουν ανταποκριθεί "θετικά".
Η Sompo Japan και η Mitsui Sumitomo Insurance αναζητούν επίσης νέους αντασφαλιστές, δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους.
Τα περισσότερα πλοία αποκτούν δύο είδη ασφάλισης: θαλάσσια ασφάλιση που καλύπτει ζημιές από φυσικές καταστροφές και συγκρούσεις και θαλάσσια πολεμική ασφάλιση που καλύπτει ζημιές από πόλεμο ή τρομοκρατία.
Χωρίς θαλάσσια πολεμική ασφάλιση, οι πλοιοκτήτες μπορεί να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις στα ρωσικά ύδατα, συμπεριλαμβανομένης της παραλαβής υγροποιημένου φυσικού αερίου από το έργο φυσικού αερίου και πετρελαίου Sakhalin-2 στη ρωσική Άπω Ανατολή.
Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui OSK Lines δήλωσε ότι συγκεντρώνει πληροφορίες.
Η Nippon Yusen θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς εταίρους, δήλωσε εκπρόσωπός της όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σχέδιο ναυτιλίας της από το Sakhalin-2.
Το συγκρότημα της νήσου Sakhalin, που ανήκει εν μέρει στην Gazprom και σε ιαπωνικούς εμπορικούς οίκους, αντιπροσωπεύει το 9% των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης