Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και άρματα μάχης ζητά από τη Δύση η Ουκρανία

Αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και άρματα μάχης ζητά από τη Δύση η Ουκρανία
Υπάρχουν πολλά ακόμα ταμπού που πρέπει να σπάσουν είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Andriy Melnyk
Σχετικά Άρθρα
Να προμηθεύσει με μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και άρματα μάχης καλεί τη Δύση η Ουκρανία επισημαίνοντας ότι πρέπει ακόμα πολλά ταμπού να σπάσουν ως προς τη δυτική βοήθεια που παρέχεται στο Κίεβο.
«Όμως είναι καθαρό: υπάρχουν ακόμη πολλά ταμπού που πρέπει να σπάσουν.
Χρειαζόμαστε επειγόντως δυτικά άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων, πυρομαχικά» αναφέρει σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Andriy Melnyk, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η μόνη του ευχή για τα Χριστούγεννα.

Πάμε σε πόλεμο διαρκείας

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υφυπουργό Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin προετοιμάζει τον στρατό και τους πολίτες της χώρας του για μακρόχρονο πόλεμο και κινητοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους.
«Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για να απελευθερωθεί η πατρίδα τους, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, όσο αναπνέουμε» κι αυτό «ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι εταίροι μας» είπε ο Malnyk, ο οποίος απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τη διαβεβαίωση του Κρεμλίνου πως είναι διατεθειμένο να συζητήσει «μπλόφα».
Επέμεινε πως το Κίεβο δεν θα εκχωρήσει κανένα τμήμα της ουκρανικής επικράτειας, κάτι που όπως είπε, είναι «απαράδεκτο» και «δεν θα γίνει ποτέ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης