Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της επιστροφής της Ευρώπης στα εθνικά κράτη τάχθηκε ο Πολωνός πρωθυπουργός - Μαζί με τη Meloni θα αλλάξουμε την Ευρώπη

Υπέρ της επιστροφής της Ευρώπης στα εθνικά κράτη τάχθηκε ο Πολωνός πρωθυπουργός - Μαζί με τη Meloni θα αλλάξουμε την Ευρώπη
Η Ευρώπη και η ισχύς πρέπει να επιστρέψουν στα εθνικά κράτη, είπε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας
Σχετικά Άρθρα
Υπέρ της επιστροφής της Ευρώπης στα εθνικά κράτη τάχθηκε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki, ενώ προσέθεσε ότι «ο ίδιος και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni θα αλλάξουν την Ευρώπη».
Σε συνέντευξή του προς την ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Morawiecki εξήγησε ότι η Ευρώπη και η ισχύς πρέπει να επιστρέψουν στα εθνικά κράτη.
«Δεν πιστεύουμε σε ένα υπερκράτος 27 κρατών μελών της ΕΕ. Θέλουμε την επιστροφή μιας ένωσης πατρίδων», υπογράμμισε ο Πολωνός πρωθυπουργός.
Ο Morawiecki επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιλέξει μεταξύ μιας αυθεντικής αλληλεγγύης ίσων κρατών ή ενός μοντέλου ενός ενιαίου υπερκράτους στο οποίο «οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε μερικές από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες, αγνοώντας τις άλλες χώρες».
Αναφερόμενος στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Morawiecki υποστήριξε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο με την ήττα του Vladimir Putin.
«Εχουμε προειδοποιήσει ότι οι αποικιακές φιλοδοξίες της Ρωσίας αποτελούν απειλή για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Morawiecki, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Ουκρανία, καθώς η πτώση του Κιέβου θα ανοίξει το δρόμο στη Ρωσία να κατακτήσει την Ευρώπη.
«Μαζί με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Meloni, θα υπερασπιστούμε την Ουκρανία. Αξιολογούμε ρεαλιστικά την απειλή που θέτει η Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε ο Πολωνός ηγέτης.
Σύμφωνα με τον Morawiecki, ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της ρωσικής απειλής λόγω των προηγούμενων εμπειριών τους.
«Γι’ αυτό όλοι σκεφτόμαστε την αμυτνική μας θωράκιση με νέους εξοπλισμούς και την προστασία από την απειλή από την Ανατολή», εξήγησε
Η Meloni αναφέρεται συχνά στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση της πολωνικής δεξιάς του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), χρησιμοποιώντας τις ως πρότυπο και παράδειγμα. Αναφέρει συχνά ότι είναι ανάγκη να συνεργαστούν τα ευρωπαϊκά συντηρητικά κόμματα, λέγοντας: «Θα μετατρέψουμε τις ιδέες σε κυβερνητική πολιτική, όπως έκαναν οι φίλοι μας από την Τσεχική και την Πολωνική Δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης