Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ιαπωνικές ασφαλιστικές αναζητούν τρόπους να συνεχίσουν να καλύπτουν τις ρωσικές εισαγωγές LNG

Οι ιαπωνικές ασφαλιστικές αναζητούν τρόπους να συνεχίσουν να καλύπτουν τις ρωσικές εισαγωγές LNG
Αναζητούνται λύσεις λόγω της εξάρτησης της Ιαπωνίας από το ρωσικό LNG
Σχετικά Άρθρα
Τρεις μεγάλες ιαπωνικές ασφαλιστικές που είχαν ανακοινώσει ότι θα σταματούσαν τη θαλάσσια κάλυψη των κινδύνων που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία από τον επόμενο μήνα, άρχισαν συνομιλίες με τους αντασφαλιστές για να συνεχίσουν κανονικά τις καλύψεις.
Η Tokio Marine & Nichido Fire Insurance, η Sompo Japan Insurance και η Mitsui Sumitomo Insurance είχαν δηλώσει πριν λίγες μέρες στις ναυτιλιακές ότι θα σταματήσουν να προσφέρουν ασφάλιση έναντι των κινδύνων πολέμου στη θάλασσα, η οποία καλύπτει πιθανές ζημιές σε πλοία από πόλεμο εντός των ρωσικών υδάτων, από την 1η Ιανουαρίου, δήλωσαν εκπρόσωποι των εταιρειών.
Η απόφαση των ιαπωνικών ασφαλιστών ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασης των παγκόσμιων εταιρειών αντασφάλισης να πάψουν να αναλαμβάνουν τους κινδύνους των πλοίων που σχετίζονται με τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.
Καθώς όμως η απόσυρση της συγκεκριμένης ασφαλιστικής κάλυψης θα επηρέαζε αρνητικά τις εισαγωγές LNG, καθώς και άλλων ενεργειακών πόρων και εμπορευμάτων της Ιαπωνίας, κυριολεκτικά τελευταία στιγμή και υπό την πίεση της ιαπωνικής κυβέρνησης, άρχισε μια προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί η ασφαλιστική κάλυηψη εντός των ρωσικών υδάτων.
«Διαπραγματευόμαστε με διάφορους αντασφαλιστές για να λάβουμε την πολεμική κάλυψη προκειμένου να ξαναρχίσουμε να παρέχουμε ασφάλιση θαλάσσιου πολέμου στην περιοχή στους πελάτες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Tokio Marine, προσθέτοντας ότι ορισμένοι αντασφαλιστές έχουν ανταποκριθεί «θετικά».
Η Sompo Japan και η Mitsui Sumitomo Insurance αναζητούν επίσης νέους αντασφαλιστές, ανέφεραν οι εκπρόσωποί τους.
Τα περισσότερα πλοία λαμβάνουν δύο είδη ασφάλισης: θαλάσσια ασφάλιση που καλύπτει ζημιές από φυσικές καταστροφές και συγκρούσεις και ασφάλιση θαλάσσιου πολέμου που καλύπτει ζημιές από πόλεμο ή τρομοκρατία.
Χωρίς ασφάλιση θαλάσσιου πολέμου, οι ναυτιλιακές ενδέχεται να πάψουν να έχουν δραστηριότητες στα ρωσικά ύδατα, άρα και να μεταφέρουν στην Ιαπωνία το LNG από το έργο φυσικού αερίου και πετρελαίου Sakhalin-2 που βρίσκεται στη ρωσική Άπω Ανατολή.
Το έργο Sakhalin - 2 ανήκει εν μέρει στη Gazprom και σε ιαπωνικούς εμπορικούς οίκους, αντιπροσωπεύει το 9% των εισαγωγών LNG της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης