Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση στο Παρίσι - Οι Κούρδοι ζητούν να χαρακτηριστεί τρομοκρατική ενέργεια - Ξεκινά επίσημα η έρευνα

Επίθεση στο Παρίσι - Οι Κούρδοι ζητούν να χαρακτηριστεί τρομοκρατική ενέργεια - Ξεκινά επίσημα η έρευνα
Οι δολοφονίες συγκλόνισαν την κοινότητα των Κούρδων που ετοιμαζόταν να τιμήσει τη 10η επέτειο της ανεξιχνίαστης δολοφονίας τριών ακτιβιστών
Σχετικά Άρθρα
Να χαρακτηριστεί τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στο Παρίσι που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, ζητούν οι εκπρόσωποι της κουρδικής κοινότητας.
Ο δράστης της επίθεσης, 69χρονος πρώην ελεγκτής τρένων, παραδέχθηκε ότι «μισεί τους ξένους».
Την ίδια ώρα, ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο τριών Κούρδων στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα τέθηκε υπό επίσημη έρευνα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εισαγγελία της πρωτεύουσας του Παρισιού.
Ο 69χρονος άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, συνελήφθη την Παρασκευή μετά τους πυροβολισμούς δύο ανδρών και μιας γυναίκας σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και ένα κοντινό κουρδικό καφέ στην πολυσύχναστη κεντρική 10η συνοικία του Παρισιού.
Οι δολοφονίες συγκλόνισαν την κοινότητα που ετοιμαζόταν να τιμήσει τη 10η επέτειο της ανεξιχνίαστης δολοφονίας τριών ακτιβιστών και προκάλεσαν διαμαρτυρίες που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία το Σαββατοκύριακο, σημειώνει το Reuters.

Τι προβλέπει η γαλλική νομοθεσία

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, το να τίθεται κάποιος υπό επίσημη έρευνα σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές ή συνεχείς ενδείξεις που υποδεικνύουν την εμπλοκή ενός υπόπτου σε ένα έγκλημα.
Η έρευνα που διεξάγεται από ειδικό δικαστή θα εξετάσει τις κατηγορίες της δολοφονίας, της απόπειρας δολοφονίας και της μη εξουσιοδοτημένης κατοχής όπλου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εισαγγελέα.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν υποψίες ότι υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο πίσω από τους πυροβολισμούς.
Οι εκπρόσωποι των Κούρδων έχουν καλέσει σε σιωπηλή διαμαρτυρία το απόγευμα της Δευτέρας στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης