Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Θερίζει ο covid, οι Κινέζοι επιστρέφουν στις δουλειές τους – Φόβοι για νέες μεταλλάξεις

Κίνα: Θερίζει ο covid, οι Κινέζοι επιστρέφουν στις δουλειές τους – Φόβοι για νέες μεταλλάξεις
Έκκληση ΠΟΥ στο Πεκίνο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το νέο κύμα κορωνοϊού που πλήττει την χώρα
Σχετικά Άρθρα
Αν και η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα θερίζει, καθώς καταγράφονται εκατομμύρια κρούσματα σε ημερήσια βάση, οι Κινέζοι επιστρέφουν στις δουλειές τους και στους κανονικούς ρυθμούς ζωής τους σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Ύστερα από μια τριετία αυστηρών περιοριστικών μέτρων και επιβολής lockdown ακόμα και για μερικά κρούσματα, το Πεκίνο εγκατέλειψε μετά και τις πρωτοφανείς κοινωνικές αντιδράσεις και διαδηλώσεις, την πολιτική του «covid zero» και έχει εναρμονιστεί με την πολιτική που ακολουθούν και τα υπόλοιπα κράτη παγκοσμίως, η οποία εν πολλοίς συνίσταται στο ότι «ζούμε με τον covid».

Εκατομμύρια κρούσματα

Ωστόσο, η απόφαση της Κίνας να αλλάξει ραγδαία την πολιτική της, έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται καθημερινά εκατομμύρια κρούσματα.
Και το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι εάν το σύστημα υγείας της Κίνας θα αντέξει και θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την έκρηξη κρουσμάτων, καθώς και πόσα από αυτά τα εκατομμύρια κρούσματα, θα καταλήξουν σε θανάτους.
Μέχρι στιγμής, το Πεκίνο δεν μιλά για θανάτους, αν και υπάρχει μεγάλη ανησυχία δεδομένου ότι οι περισσότεροι Κινέζοι μεγάλης ηλικίας δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί, το έχουν πράξει με τα κινέζικα εμβόλια τα οποία θεωρούνται λιγότερο αποτελεσματικά.

Φόβοι για μεταλλάξεις

Επιπλέον, και δεδομένου ότι οι Κινέζοι, οι οποίοι ως επί το πλείστον δεν έχουν αναπτύξει ανοσία, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, για το ενδεχόμενο να κάνει την εμφάνιση της κάποια νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πιο ανθεκτική, πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα.
Πάντως τα νοσοκομεία σε όλη την Κίνα έχουν αρχίσει να γεμίζουν ασφυκτικά, με τις αρχές πάντως να αναφέρουν ελάχιστους θανάτους τα τελευταία 24ωρα.
Αυτοί οι μικροί αριθμοί ήταν που ώθησαν και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να καλέσει την Κίνα να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα έξαρση του ιού στην χώρα.

Κανονικότητα

Παρόλο αυτά οι Κινέζοι επιστρέφουν κανονικά στις δουλειές τους στις διάφορες μεγαλουπόλεις, με το Πεκίνο και τη Σανγκάη να είναι ξανά αντιμέτωπες με κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Οι εργαζόμενοι, φορώντας τις μάσκες τους, μετακινούνται κανονικά με το μετρό και τις υπόλοιπες αστικές συγκοινωνίες ενώ τεράστια αύξηση επισκεπτών καταγράφεται και στα διάφορα αξιοθέατα.
Απόρροια της επιστροφής στην κανονικότητα είναι και η έξαρση των κρουσμάτων.
Η κυβέρνηση στην επαρχία της Zhejiang, μια μεγάλη βιομηχανική επαρχία κοντά στη Σανγκάη, ανέφερε χθες Κυριακή 25/12 ότι κατέγραψε σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα, αριθμός που εκτιμάται πως θα διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες ενώ οι υγειονομικές αρχές στη νοτιοανατολική επαρχία Jiangxi εκτιμούν πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί στις αρχές Ιανουαρίου.
Εκτιμούν μάλιστα πως το κύμα θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες και θα επηρεάσει το 80% των 45 εκατομμυρίων κατοίκων της επαρχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης