Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Διαρροή αμμωνίας μετά από εκτροχιασμό τρένου, 51 άτομα με δηλητηρίαση - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέρος της πόλης Pirot

Σερβία: Διαρροή αμμωνίας μετά από εκτροχιασμό τρένου, 51 άτομα με δηλητηρίαση - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέρος της πόλης Pirot
Τουλάχιστον 51 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης - Οι 7  διακομίστηκαν σε νοσοκομείο
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχτηκε μέρος της πόλης Pirot στη νοτιοανατολική Σερβία, λόγω της διασποράς μεγάλης ποσότητας αμμωνίας στην ατμόσφαιρα που προκλήθηκε μετά τον εκτροχιασμό τρένου, καθώς σε 20 βαγόνια του μετέφερε τοξικά υλικά από τη Βουλγαρία.
Ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 25/12, με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή αμμωνίας.
Τουλάχιστον 51 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Vladan Vasic, ο οποίος σημείωσε ότι οι 7 από αυτούς διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Νις.
Σύμφωνα με τον Vladan Vasic, σε 20 βαγόνια υπήρχε αμμωνία και η διαρροή ξεκίνησε από δύο.
Όπως ανέφερε, ένα τμήμα της πόλης των περίπου 60.000 κατοίκων, Pirot, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της διασποράς μεγάλης ποσότητας αμμωνίας στην ατμόσφαιρα.
Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κάνουν χρήση κλιματιστικών.
Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά σε αρκετούς δρόμους, καθώς οι αρχές απέκλεισαν μια ζώνη τεσσάρων χιλιομέτρων γύρω από το σημείο του σιδηροδρομικού ατυχήματος.
ammonia_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης