Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Διαψεύδονται τα σενάρια για εξαγορά της Wall Street Journal (Dow Jones) και της Washington Post

Bloomberg: Διαψεύδονται τα σενάρια για εξαγορά της Wall Street Journal (Dow Jones) και της Washington Post
Τα σενάρια για... big deal στον χώρο της οικονομικής ενημέρωσης
«Δεν υπήρξαν συνομιλίες με κάποιο πρόσωπο ή με οργανισμό σχετικά με μια πιθανή εξαγορά», επισήμανε ο εκπρόσωπος Ty Trippet σε tweet, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη Michael Bloomberg την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022.
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε την Παρασκευή 23/12 ότι το Bloomberg ενδιαφέρεται να εξαγοράσει είτε τη μητρική εταιρεία της Wall Street Journal Dow Jones από την News Corp του Rupert Murdoch, είτε την Washington Post από τον Jeff Bezos επικεφαλής της Amazon επικαλούμενη πηγή από το περιβάλλον του Bloomberg.
Την Παρασκευή (23/12) το Reuters ανέφερε ότι ο Michael Bloomberg είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης εφημερίδας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν είχε επικοινωνήσει με τον Murdoch για να συζητήσει μια πιθανή αγορά της Dow Jones και της ναυαρχίδας του, της εφημερίδας Wall Street Journal.

Οι διαψεύσεις

Εκπρόσωπος της Washington Post, την οποία ο δισεκατομμυριούχος Jeff Bezzos αγόρασε το 2013 για 250 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε την Παρασκευή (22/12) ότι δεν είναι προς πώληση.
Οι ειδικοί επί της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας  νομικοί συμφώνησαν ότι η συγχώνευση των τμημάτων επιχειρηματικών ειδήσεων του Bloomberg και του Dow Jones θα τεθεί υπό  τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, ειδικά καθώς η κυβέρνηση Biden έχει υιοθετήσει μια πιο δυναμική προσέγγιση για την επιβολή της νομοθεσίας κατά της συγκέντρωσης. 
Το Reuters, μέρος της Thomson Reuters Corp, ανταγωνίζεται τον Dow Jones και το Bloomberg News στην παροχή οικονομικής ειδησεογραφίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης