Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών στο Svatovo του Lugansk – Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πολύ κοντά στο Κίεβο, ήχησαν σειρήνες

Τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών στο Svatovo του Lugansk –  Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πολύ κοντά στο Κίεβο, ήχησαν σειρήνες
Έχει εντοπιστεί ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων και μέσων ουκρανικού ένοπλου σχηματισμού προς τον οικισμό Svatovo
Σχετικά Άρθρα
(upd) Περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή Svatovo ανέπτυξε η Ουκρανία, λόγω των μεγάλων απωλειών που καταγράφει, όπως ανακοίνωσε η Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk ενώ ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο νωρίτερα την Κυριακή ανήμερα των Χριστουγέννων (25/12/2022). Ο συναγερμός προκλήθηκε από το γεγονός πως ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη γειτονική Λευκορωσία, κάτι που έθεσε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας την ουκρανική αεράμυνα. 
«Έχει εντοπιστεί ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων και μέσων ουκρανικού ένοπλου σχηματισμού προς τον οικισμό Svatovo» ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι στο Tass.
H κίνηση της ουκρανικής διοίκησης ήταν αναγκαστική επειδή «η θνησιμότητα και η έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης ξεπέρασαν τα εκτιμώμενα νούμερα και τα άλλα μέτρα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις μέχρι στιγμής αμύνονται με επιτυχία στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο διοικητής της εθελοντικής μονάδας ειδικών δυνάμεων Troya, ο οποίος ονομάζεται Alabai, είπε στο Tass νωρίτερα ότι η ουκρανική διοίκηση επιδιώκει να κόψει τη σύνδεση μεταξύ των πόλεων Svatovo και Starobelsk με οποιοδήποτε κόστος για ανθρώπινες ζωές, ακόμη και σε επίλεκτες μονάδες.

Ξεσπούν σε αμάχους για το Bakhmut

Εν τω μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν άλλη μια μαζική επίθεση σε στόχους αμάχων στη ρωσική πόλη Donetsk.
Μάλιστα στο στόχαστρό τους βρέθηκε και νοσοκομείο.
Οι δυνάμεις του Κιέβου βομβαρδίζουν συστηματικά πολιτικούς στόχους σε Donetsk και Lugansk.
Το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, το καθεστώς του Κιέβου ενέτεινε ακόμη και αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες ως ένα είδος «απάντησης» στη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν οι περιέλθει οι Ουκρανοί στις περιοχές Bakhmut και Soledar.

Αντίσταση αλλά με βαριές απώλειες στο Bakhmut

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν μια σειρά από τακτικές νίκες σε αυτές τις περιοχές, αλλά οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να δείχνουν σκληρή αντίσταση παρά τις βαριές απώλειες που υφίστανται εκεί.
Φιλοουκρανικές πηγές αναφέρουν την εντατικοποίηση των επιχειρήσεων του ρωσικού πυροβολικού προς αυτές τις περιοχές.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24 και Mi-8 καταρρίφθηκαν κοντά στους οικισμούς Selidovo και Gruzskoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).
Επιπλέον, ένα πολεμικό αεροσκάφος SU-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο χωριό Kamyshevka.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η ρωσική προέλαση στην περιοχή του Donbass δεν οδήγησε σε σημαντικά κέρδη. Ωστόσο, η κατάσταση στην πρώτη γραμμή καταδεικνύει το πλεονέκτημα της ρωσικής πλευράς και το καθεστώς του Κιέβου έχει υποστεί μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Λευκορωσία - Σειρήνες στο Κίεβο

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στο Κίεβο και σε όλες τις ουκρανικές περιοχές το πρωί της Κυριακής (25/12/2022), αλλά δεν αναφέρθηκαν νέες ρωσικές επιθέσεις, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Η λήξη συναγερμού δόθηκε αργότερα.
Ανεπιβεβαίωτες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας υποδήλωναν ότι οι σειρήνες μπορεί να πυροδοτήθηκαν μετά την πτήση ρωσικών αεροσκαφών στον ουρανό της Λευκορωσίας.
Ο συναγερμός σταμάτησε με την επιστροφή των ρωσικών αεροσκαφών στις βάσεις τους.

Αυξημένη ετοιμότητα

Ο Yuriy Ihnat, εκπρόσωπος των αεροπορικών δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούσαν σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο.
«Αλλά έχουμε αυξημένη ετοιμότητα – ό,τι απογειώνεται πρέπει να είναι υπό τον έλεγχό μας», είπε.
Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά επιδρομών με πυραύλους και drones στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή από τα μέσα Οκτωβρίου, κόβοντας την ηλεκτροδότηση και προκαλώντας έκτακτες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.

24.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης