Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Είναι 100% σίγουρο ότι θα καταστρέψουμε τους Patriot στην Ουκρανία - Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τη διαπραγμάτευση

Putin: Είναι 100% σίγουρο ότι θα καταστρέψουμε τους Patriot στην Ουκρανία - Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τη διαπραγμάτευση
Ο Putin είναι 100% σίγουρος ότι τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot θα καταστραφούν στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ηχηρό μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανήμερα των Χριστουγέννων (25/12/2022), λέγοντας πως θα καταστραφούν σίγουρα τα συστήματα αεράμυνας Patriot, που πρόκειται να αποστείλουν στην Ουκρανία.
Παράλληλα επανέλαβε, πως δεν είναι η Μόσχα εκείνη που αρνείται τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης αλλά το Κίεβο και κατ΄επέκταση η Δύση, όπως κατέστη σαφές και τον Μάρτιο 2022 με την μονομερή αποχώρηση του Κιέβου από τις συνομιλίες, οι οποίες άρχισαν με τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας.       

Θα καταστρέψουμε 100% τους Patriot

Η Ρωσία θα καταστρέψει τα συστήματα αεράμυνας Patriot εάν οι ΗΠΑ τα παράσχουν στην Ουκρανία, τόνισε ο Putin σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Rossiya-1.
 
«Φυσικά, θα τους καταστρέψουμε, 100%!»,  είπε χαρακτηριστικά.
«Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι διαπραγματεύσεις

Οσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, επανέλαβε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις.
Ωστόσο, πρόσθεσε με νόημα ότι, εξαρτάται από τη Δύση και όχι από τη Μόσχα/
«Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν.
Αυτοί αρνούνται», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι θέλουν να διαλύσουν τη Ρωσία

Οι γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι θέλουν να διαλύσουν τη Ρωσία μέσω της ουκρανικής κρίσης, ενώ στόχος της Μόσχας είναι να ενώσει τον ρωσικό λαό, υπογράμμισε ο Putin.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε την πολιτική του «Διαίρει και βασίλευε», που πάντα ακολουθούσε η Δύση και εφαρμόζει και τώρα.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν πλησιάζει μια συγκεκριμένη «επικίνδυνη γραμμή» ο Putin εμφανίστηκε βέβαιος για την ορθότητα των επιλογών της ρωσικής ηγεσίας στην Ουκρανία.
«Λοιπόν, δεν νομίζω ότι είναι τόσο επικίνδυνο.
Νομίζω ότι ενεργούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολιτών μας, του λαού μας.
Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία για κάποια αποδεκτά αποτελέσματα, αλλά αυτό είναι δική τους υπόθεση - δεν είμαστε εμείς που αρνούμαστε τις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτοί», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία πάντα επιδίωκε να επιλύσει όλες τις διαφορές ειρηνικά, μέσω διαπραγματεύσεων.
«Αλλά, δυστυχώς η άλλη πλευρά ήταν εκείνη, η οποία άρχισε τις σκληρές στρατιωτικές ενέργειες στην περιοχή.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα εδάφη, έπρεπε να υποστηρίξουμε την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας, όλα ξεκίνησαν από αυτό, όλα ξεκίνησαν από αυτό!», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Δύση είναι κυνική

Πρόσθεσε πως η Μόσχα δεν «θα μπορούσε να συμπεριφερθεί τόσο κυνικά όσο η Δύση» στην ουκρανική κρίση.
«Δεν μπορούμε! Έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία (σ.σ. από τη Δύση), μια διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή και στους ανθρώπους.
Τώρα, αν κοιτάξουμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι βαθιά εμποτισμένοι με τις ηθικές αξίες του Ανατολικού Χριστιανισμού, του Δυτικού Χριστιανισμού, του Ισλάμ, θα διαπιστώσουμε μία διαφορετική προσέγγιση από εκείνους που δίνουν βαρύτητα στο υλικό κομμάτι της ζωής», είπε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, ο Putin αποκάλυψε πως δεν αισθάνθηκε έκπληξη από το γεγονός, πως ορισμένοι Ρώσοι δεν αντιμετώπισαν με «πατριωτική προσέγγιση» την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν τους καταδικάζω, κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να επιλέξει» επισήμανε.
Καταλήγοντας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «το 99,9% των Ρώσων είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα προς το συμφέρον της πατρίδας τους» και αυτό τον πείθει ότι «η Ρωσία είναι μια ιδιαίτερη χώρα με ιδιαίτερους ανθρώπους».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης